Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yazar Emine Arlı Erzincan’da öğrencilere konuk oldu

Çocuk kitapları yazan Yazar Emine Arlı Erzincan’a gelerek okuyucuları ile birlikte oldu. Yazar Emine Arlı, Müşir Zeki Paşa Ortaokulu öğrencileri ile birlikte oldu. Yazar Arlı, son yazdığı “Eski Dostum Kertenkele” adlı kitabı hakkında öğrencilere söyleyişi yaptı.

Çocuk kitapları yazan Yazar

Erzincan Müşir Zeki Paşa Ortaokulu konferans salonunda öğrencilere son yazdığı kitap olan Eski Dostum Kertenkele adlı kitabı ile ilgili söyleşide bulunan Çocuk kitapları yazan Yazar Emine Arlı, söyleşisinin ardından öğrencilerin sorularını yanıtladı.

Kitap İmza ve söyleşi programı öncesinde kısa bir açıklama yapan Çocuk kitapları yazan Yazar Emine Arlı; “Ben Emine Arlı gençlik ve çocuk gelişim kitapları yazarıyım. Çocuklar için yazılmış 4 tane kitabım var. 2 tanesi Milli Eğitim Bakanlığı Kültür yayınlarında yayınladı, okul öncesi çocuklara yönelik. Bugün bu okulda Eski Dostum Kertenkele adlı kitabım ile ilgili söyleşide bulunmak için buradayım. Kitap, Uzakları merak eden, dünyada başka neler olduğunu sorgulayan Kuzgun, bir sabah yola çıkmaya karar verir. Yolculuk, tehlikelerle doludur fakat Kuzgun asla pes etmez. Hayalini kurduğu okyanusa kavuşmak için fırtınalara direnir. Hiç görmediği suya duyduğu özlem sayesinde kırık bir kanatla denize ulaşır. Hayatta bildiği pek çok şeyi ona susarak öğreten balıkçıyla karşılaşır ve kendisi gibi yalnız martıyla tanışır. Kuzgun, dönüş yolunda dinlenmek üzere bir yuva yapar kendine. Fakat bu dikenli çalılarla dolu yer, aslında bir Kertenkele’nin uzun zamandır yuvasıdır. İlk karşılaşma tatsız olsa da, bir süre sonra yalnızlıklarını paylaştıkları, yaşadıklarını anlattıkları iki iyi arkadaş olurlar. Kuzgun, yaptığı yolculukta gördüklerini anlatırken Kertenkele ise yıllardır saklandığı yuvasından çıkmak için cesaretini toplar.

Öğrencilerin sorularını yanıtlayan Yazar Emine Arlı kitap okumanın önemlerinden ve hala okuduğu her kitapta farklı bakış açıları geliştiğini dile getirerek öğrencilere yol haritaları çizdi. Yazar Arlı öğrencilerin aldığı kitapları imzalayarak programını sonlandırdı.

6/E sınıfı öğrencisi Soner Eğe Çakmak, “Yazar Emine Arlı ’nın Eski Dostum Kertenkele” adlı kitabını imzalattıktan sonra kitabı okuduğunu, gayet akıcı, devamında ne olacak diye merak ettiren bir hikâye olduğunu söyledi. Eski Dostum Kertenkele, dünyayı keşfetme, merak, özgürlük, karşındakini olduğu gibi kabul etme temalarıyla ilham veriyor” dedi.