Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

TYB’ de alışkanlıkları yönetmek konuşuldu

Türkiye Yazarlar Birliği Erzincan Şubesi’nin haftalık programları devam ediyor. Bu haftanın konuşmacıları Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Adem Dölek ve Prof. Dr. Mehmet Özbaş oldu.

Türkiye Yazarlar Birliği Erzincan

Kendi açılarından alışkanlıkları ele aldıkları programda İlahiyatçı Prof. Dr Âdem Dölek ve Eğitimci Prof. Dr. Mehmet Özbaş zamanı iyi yönetenin hayatını da iyi yönettiğini belirttiler.

TYB Şube Başkanı Halil İbrahim Özdemir’in takdimi ile kürsüye gelen EBYÜ Öğretim üyesi Prof. Dr. Adem Dölek, insanların bağımlılıklarının alışkanlıklarının değişmekte olduğunu,  bağımlılıkların başında ekran bağımlılığının geldiğini, insanların televizyon ve ya telefon ekranı karşısında robot haline gelmektedir. Sigara alışkanlığı, Yalan söyleme alışkanlığı,  Yalancı şahitlik, iftira,  zina. haset, rüşvet, kıskançlık, gıybet gibi alışkanlıklar insan hayatını kemiren önemli hastalıklar olduğunu belirtti. Özellikle zaman ve imkanların israfının alışkanlık haline getirilmemesi gerektiğini söyledi.

Prof. Dr. Adem Dölek: “ Dünyaya taparcasına veya dünyaya gömülürcesine sarılmak insanın gözünü kör edebilecek kadar büyük bir rahatsızlıktır. Oysa herkes bilir ki, insanlar dünyaya gömülürler. Bu aşırı bağımlılıktan kurtulmak dünyevileşmekten kurtulmak gerekir” şeklinde konuştu. Prof. Dr. Adem Dölek: “İnsanın asli görevinin güzelliği emretmek ve kötülükten alıkoymak olmalıdır. Bunlardan cahil kalan insanın gözü kör olur, çevresini göremez hale gelir.” Dedi.

Daha sonra kürsüye gelen Prof. Dr. Mehmet Özbaş ise uyuşturucu kullanımının yaygınlaşmasının sebepleri üzerinde yaptığı çalışmalar hakkında bilgiler vererek “Uyuşturucu kullanmak aklı kullanmaya engeldir. İnsanı duyarsızlığa sevk eder.  Ahlaksızlığa götürür.  İnsanın kendi bedenine aklına yaratıcıya karşı gelmeye sebep olur. Düzenli bir hayata sahip olmak zamanı iyi kullanmakla mümkündür.  Zamanı iyi yönetebilmek hayatı ve geleceği iyi yönetebilmek ve kurgulayabilmektir.” Şeklinde konuştu.

Dünyadaki en iyi eğitim sisteminin Singapurda olduğunu belirten Prof. Dr. Mehmet Özbaş: “Singapur’da uyuşturucu satışını yapanların alacağı ceza idamdır. Bu sebeple de uyuşturucu kullanımı engellenebilmektedir. Katı tedbirler alınmadıkça da bunun önüne geçmek mümkün görünmemektedir.” Dedi.

Programın sonrasında Türkiye Yazarlar Birliği Erzincan Şube Başkanı Halil İbrahim Özdemir’in imzaladığı Teşekkür Belgesini Müftü Yardımcısı Medet Şahin Prof. Dr. Adem Dölek’e, Şube başkanı Halil İbrahim Özdemir ise Prof. Dr. Mehmet Özbaş’a takdim ettiler.

Ayrıca konuşmacılara Yazarlar Birliği tarafından birer de kitap hediye edildi.