Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kemah’ta TÜBİTAK Bilim söyleşilerinin konuğu Prof. Dr. Ainur Nogayeva oldu

Erzincan Kemah İlçesi Kemah Sultan Melik Çok Programlı Anadolu Lisesinde TÜBİTAK kapsamında gerçekleşen Bilim Söyleşileri öğrenciler tarafından yoğun ilgi gördü.

Erzincan Kemah İlçesi Kemah

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi İİBF Siyaset bilimi ve Kamu yönetimi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ainur Nogayeva’nın konuşmacı olarak katıldığı söyleşiye, Kemah İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Orhan Büyük, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

TUBİTAK Bili Söyleşisine konuşmacı olarak katılan Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi İİBF Siyaset bilimi ve Kamu yönetimi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ainur Nogayeva Türk’ün Orta Asya’dan başlayan hikâyesini günümüze kadar olan süreci ile ilgili bilgilendirmelerde bulundu.

1969 yılında Kazakistan’ın Almatı Şehrinde Esik Kurganında çıkartılan Altın Elbiseli Adam’a da sunumunda yer veren Nogayeva; Altın Elbiseli Adam’ın bulunması ile Türk Tarihinin aslında Göktürklere değil M.Ö 5. Yüzyıllara dayandığını dile getirdi. Sayılarının toplam sekiz Altın Elbiseli Adamlar olduğunu ve Türklerin bu zamanda altın madeni ile çok yakın olduklarını ve altını işlediklerini dile getirdi.

Söyleşiye katılan öğrenciler ilk kez çok fazla altın elbiseli adam olmasına şaşırdıklarını ifade ederek, Türk’ün eski dönemlerdeki ihtişamının neden kaybolduğunu Prof. Dr. Ainur Nogayeva’ ya ilettiler. Kendimize ve tarihimize yabancılaştık, bu da geçmişimizle olan bağımızın kopmasına neden oldu cevabını alan öğrenciler söyleşiden dolayı farkındalık kazanımı elde ettiklerini belirttiler.

Kemah İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Orhan Büyük değerli sunumlarından dolayı Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi İİBF Siyaset bilimi ve Kamu yönetimi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ainur Nogayeva’ya teşekkür etti. Program günün anısına toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi..