Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

EBYÜ Kayseri’de lise öğrencilerine tanıtıldı

Anadolu Üniversiteler Birliği tarafından üçüncüsü düzenlenen Anadolu Üniversiteler Birliği Üniversite Tanıtım Fuar’ı Kayseri’de başladı.

Anadolu Üniversiteler Birliği tarafından

Kayseri Abdullah Gül Üniversitesi Sümer Kampüsü’nde başlayan etkinlik, 7 – 23 Mayıs 2024 tarihleri arasında Amasya, Erzincan, Elazığ, Kırşehir, Nevşehir, Niğde, Malatya, Sivas, Tokat ve Yozgat’ ta yer alan üniversitelerin katılımıyla 10 farklı ilde düzenlenecek.

Fuarın açılış programına; Anadolu Üniversiteler Birliği Dönem Başkanı Prof. Dr. Fatih Altun başta olmak üzere, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akın Levent, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. A. Ercan Ekici ve Prof. Dr. Adem Başıbüyük, Abdullah Gül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cengiz Yılmaz, Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kul, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil, Fırat Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Yılmaz, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mutluhan Akın ve Yozgat Bozok Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tansel Hacıhasanoğlu ve çok sayıda akademisyen ile öğrenciler katılım gösterdi.

Üniversite adayı öğrencilerin, üniversiteler, bölümler, kariyer fırsatları ve üniversite yaşamı hakkında bilgilendirildiği fuar, AGÜ Sergi Salonu’nda gerçekleşti. Etkinliğe katılan üniversite adayı öğrenciler, Anadolu Üniversiteler Birliği’ne üye üniversiteleri yakından tanıma şansı bulurken hayallerindeki bölümler ve meslekler hakkında kapsamlı bilgi aldı.

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesinin fuar kapsamında açmış olduğu bilgilendirme standına liseli öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. EBYÜ’nin eğitim faaliyetleri, burs olanakları, konaklama imkânı, fiziksel durumu, spor ve sanatsal etkinlikleri fuara gelen öğrencilere anlatıldı.

Rektör Levent, EBYÜ standına gelen öğrencilerle görüşerek üniversite hakkında bilgilendirdi. Rektör Levent son olarak “ Üçüncüsünü düzenlediğimiz Anadolu Üniversiteler Birliği Üniversite Tanıtım Fuarımız üniversite adayı öğrencilerimiz için oldukça önemli ve kapsayıcı bir etkinlik. Öğrencilerimiz ilgilendikleri bölümler, kariyer olanakları ve daha birçok hususta, konunun uzmanlarından bilgi edinebiliyor. 20 Mayıs’ta EBYÜ ev sahipliğinde düzenlenecek olan fuara tüm öğrencilerimizi bekliyoruz dedi”.