Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sarıgül TBMM’de konuştu; “Hızlı tren gecikmesin”

CHP Erzincan Milletvekili Sayın Mustafa Sarıgül’ün Türkiye Büyük Millet Meclisinin 26’ncı Birleşiminde yaptığı konuşmada; Hızlı tren Sivas’a kadar geldi ama can Erzincan’a gelmesi lazım” dedi.

CHP Erzincan Milletvekili Sayın

TÜRKİYE CUMHURİYETİ İLELEBET AYAKTA KALACAKTIR

Sarıgül konuşmasında; Kuzey Irak’ta şehit olan Emrah Gündüz can Erzincanlıydı. Emrah Gündüz şehidimizin şahsında bütün şehitlerimizi rahmetle anıyorum, mekânları cennet olsun. Bayrağımıza, toprağımıza, ulusal birliğimize gasp edenler bilsin ki Türkiye Cumhuriyeti ilelebet ayakta kalacaktır.

Türkiye’deki ve dünyadaki her eve can Erzincan’ımızın tulum peyniri, cevizi, balı, dutu, üzümü, Kemah’ımızın tuzu başta olmak üzere can Erzincan’da üretilen bütün ürünleri girsin istiyoruz.

ERZİNCAN YATIRIMLARI ÖDENEK VE İLGİ BEKLİYOR

Erzincan’da özellikle Ergan Dağı Kayak Tesisleri, yarım kalan barajlar, ödenekler gerçekten ilgi bekliyor, Kızıldağ, Sakaltutan, Ahmediye tünellerinin bitirilmesi lazım, Kemah-İliç, Kemah-Erzincan yolunun özellikle yapılması lazım, Başköy-Çayırlı-Erzincan yolunun bitirilmesi lazım.

HIZLI TREN GECİKMESİN

Hızlı tren Sivas’a kadar geldi ama can Erzincan’a gelmesi lazım. Bunun biraz uzun süreceği görülüyor, 2023 yılında bütçeye bakıyorum, hızlı trenin can Erzincan’a gelmesi için bu rakamlarla tam tamına bir yirmi yıl gerekiyor. Sivas-Erzincan hızlı tren projesinde parti ayrımı gözetmeden bütün can Erzincanlılar el birliğiyle çalışıyoruz. Benim çocukluğumun şöyle bir türküsü vardı: “Kara tren gecikir, belki de gelmez/ Dağlarda salınır da bu garibin derdini bilmez.” Şimdi bizim çocuklarımız “Hızlı tren gecikir, belki de gelmez.” türküsünü söylemesin istiyorum.

AFFET TÜRKİYE!

Cumhuriyetin 10’uncu yılında, cumhuriyetin 50. yılında kapsamlı olarak bir af çıktı. Yüce Parlamentodan çocuklarımız için, annelerimiz için, babalarımız için “Affet Türkiye’m” diyorum ve cumhuriyetimiz 100’üncü yılında yüce Parlamentonun geniş kapsamlı bir af çıkaracağına inanıyorum.