Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Milletvekili Karaman, “projelerimizi birer birer hayata geçiriyoruz”

2024 yılında 3 seçim olduğunu ve artık 4 yıl boyunca seçim olmayacağını belirten AK Parti Erzincan Milletvekili Süleyman Karaman, Erzincan’da devam eden ve yeni projeler ile ilgili açıklamalarda bulundu.

2024 yılında 3 seçim

Genel seçimlerin ardından Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın yeniden Cumhurbaşkanı seçilmesi ve son olarak yerel yönetimler seçiminde belediye başkanlarının belirlenmesi ile projelere odaklandıklarını belirten AK Parti Erzincan Milletvekili Süleyman Karaman, artık projelerimizi birer birer hayata geçiriyoruz” dedi.

Milletvekili olarak görevleri ile ilgili bilgi veren milletvekili Karaman; Birincisi ülkemiz için bu ülkede daha rahat, daha huzurlu yaşayabilmemiz için kanun yapmak, mecliste çalışmak ve bu ülkenin ihtiyaçlarına göre hareket ederek her türlü icrayı yapmak. Erzincan İlimizde de tabii ki seçim bölgemizde de projeleri takip etmek ve onların ne durumda olduklarını burada belirlemek, Ankara’ya gidince de yetkililerle görüşüp bu projeleri daha hızlı yapılmasını sağlamak.

ERGAN DAĞI TÜRKİYE’NİN GÜNDEMİNDE YERİNİ ALACAK

Elbette ülkemizin gelişmesi için hem kanuna hem meclis çalışmalarını hem de proje çalışmalarına ihtiyaç var. Sizi buraya davet etmemin bir sebebi de şu; bizim sadece hastane ile ilgili değil, diğer projelerle de ilgili çalışmalarımız sürecek. Onlara da zaman zaman sizi davet edeceğiz. Erzincan projelerinin bir an önce bitirilmesi için Milletvekili olarak hem Erzincan’da çalışmalarımızı sürdüreceğiz hem de Ankara’da eksikleri tamamlamak için mücadeleye devam edeceğiz. Bunlardan biraz bahsetmek istiyorum. Ergan Dağı’na biliyorsunuz otel yapılıyor. Bu otelin en kısa zamanda yapılıp Ergan Dağı’nın Türkiye’nin gündeminde daha fazla yer alması, daha çok müşteri çekmesi için çaba göstereceğiz.

HEDEFİMİZ ERZİNCAN OVASI’NDA SULAMA SIKINTISI OLMASIN

Turnaçayırı barajı bitti biliyorsunuz ama 3 milyar TL’lik ihale yapıldı. Bütün Tercan ve çevresindeki yerlerde kanallar yapılacak ve inşallah o bölgede sulanacak. Ballı Barajı devam ediyor. Bu sene 200 milyon TL yatırım yapılacak ve hedefimiz Erzincan Ovası’nda sulama sıkıntısı olmasın. Ballı Barajı yapıldıktan sonra elektrik harcamaksızın inşallah sulamalar devam edecek.

100’DEN FAZLA BÜYÜK PROJE 500’E YAKIN DA KÜÇÜKLÜ BÜYÜKLÜ PROJELER VAR

Erzincan Öğretmen evi, Elmas Anadolu Lisesi ve Karadeniz’i Akdeniz’e bağlayan duble yollar bunlarla ilgili çalışmalarımız sürüyor. Refahiye-Erzincan yolu, Erzincan-Başköy-Çayırlı Yolu bu projelerimizi bir bir takip ediyoruz. Benim Ankara’da oturduğum yerin arkasında bir ekran var. O ekranda bu projeler birer birer geçiyor ve ben her birini tek tek takip ediyorum. 100’den fazla büyük proje 500’e yakın da küçüklü büyüklü projeler var. Onların her birini takip ediyoruz. Geldiğimiz anda vakit buldukça bu projeleri de incelemeye çalışıyoruz.

Demirözü-Otlukbeli yolu, Yüksek Hızlı Tren Hattı, İl Emniyet Müdürlüğü binası, Kızılay-Hocabey biliyorsunuz şu anda burada yapım çalışmaları sürüyor. Cumhuriyet Mahallesi konutları, Demirkent Konutları, Vasgirt Deresi, Millet Bahçesi, Akbulut Sulama Tesislerinin F1, F2, F3 Pompaları, Organize Sanayi Yatırımları devam ediyor. Besi OSB ve Sera OSB’yi de inşallah hızlandırarak bu sene bitirmeye çalışıyoruz.

SİVAS-ERZİNCAN HIZLI TREN PROJESİ DE BİR AN ÖNCE YAPILSIN

Toplulaştırmayla ilgili, yarın bu konuyla ilgili çalışmalar yapacağız. Yani Erzincan’da toplulaştırmayı da mutlaka yapmamız lazım. Yani Erzincan’da 100’e yakın projeyi takip ediyoruz. Bunlarla sizi çok fazla yormayalım ama milletvekili olarak görevlerimden birisi de yeni projeleri hayata geçirmek için hükümet nezdinde girişimlerde bulunmak, mücadele etmek. Nedir bunlar? Bir kere en önemlisi ve benim çok üzerinde durduğum Hızlı Tren Projesi. Sivas’a kadar geldi. Biz istiyoruz ki Sivas-Erzincan Hızlı Tren Projesi de bir an önce yapılsın. Bunun için her fırsatta Bakanlığa, Cumhurbaşkanlığına her zaman bunları bildiriyoruz. Orada buranın yapımının ne derece önemli olduğunu bildirerek mücadelesini veriyoruz. Ayrıca Sakaltutan Tüneli, Ahmediye Tüneli, Kızıldağ Tüneli gibi tünellerin yapımı, Karadeniz’i Akdeniz’e bağlayan karayolunun bir an önce bitirilmesi, Merkez Çarşısı Kentsel Dönüşümü, Erzincan-Kemah-İliç Yolu bu projelerin de hükümet nezdinde yapılabilmesi için mücadelemize devam ediyoruz. Bunlar sürecek.

 

Milletvekili Karaman, “projelerimizi birer birer hayata geçiriyoruz”

Bir de belediye başkanlarımızın projeleri var. Elbette onların da takibini yapıyoruz. Burada ne kadar proje yapılması gerekiyorsa onların hepsini hükümet nezdinde takip ediyoruz. Erzincan’ın ihtiyacı olan diğer projelerle de ilgileniyoruz. Bir de doğalgazı olmayan İlçelerimize doğalgaz yapmak için hükümetle görüşüyoruz. Bilmenizi istiyorum ki; Erzincan’ın gelişimi için, Erzincan’ın ihtiyaçlarının tamamlanması için var gücümüzle hem Ankara’da çalışıyoruz hem de burada projeleri takip edip, eksikleri, gedikleri varsa onları tamamlamak için mücadelemize devam ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

Milletvekili Karaman, “projelerimizi birer birer hayata geçiriyoruz”