Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Küçük öğrenciler, Üniversiteli abi ve ablalarıyla doyasıya eğlendiler

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü akademisyenleri ve öğrencileri 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında “Fakültede Çocuk Olmak” adlı farklı etkinliğe imza attı.

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi

Farklı alanlarda farklı projelere imza atan Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi akademisyen ve öğrencileri anaokulu ve ilkokul öğrencilerine yönelik fakülte bahçesinde farkındalık oluşturmak adına yeni bir etkinlik düzenledi. Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında Hemşirelik Bölümü öğrencileri ve Gelişen Çocuk Kulübü tarafından düzenlenen programa Karadiğin köyü, Güllüce köyü ve Hancıçiftliği köyü anaokul ve ilkokul öğrencilerinden 1., 2., 3. Ve 4. Sınıf öğrencilerden olmak üzere toplam 33 öğrenci ile öğretmenleri katılım sağladı.

Palyaço ve şekerlerle fakülte girişinde karşılanan küçük öğrenciler Erzincan Valiliği tarafından temin edilen dönen salıncak alanına geçtiler. Sağlık Bilimleri Fakültesi bahçesinde düzenlenen salıncak etkinliğinde öğrenciler şarkılar ve danslar eşliğinde doyasıya eğlendi. Ardından küçük bir kahvaltı programı yapıldı.

Gerçekleştirilen etkinliğe ilişkin bir konuşma yapan EBYÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Birimi 1. Sınıf öğrencisi Baran Caman “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını küçük arkadaşlarımızla birlikte kendi fakültemizde kutlamak istedik. Umarız herkes eğlenmiştir” dedi.

Gerçekleştirilen etkinliğe davet edilen okullardan Güllüce İlkokulu Müdürü Tarık Özdemir ise şu ifadelere yer verdi; “Bizi buraya Sağlık Bilimleri Fakültesi Toplum Hizmeti kapsamında davet ettiler. Çocuklarımızı buraya getirdik. Çok güzel etkinlikler düzenlemişler. Çocuklarımız değişik ortamlar gördüler ve çok güzel eğleniyorlar. Buradan fakülte yönetimine, saygıdeğer Safiye hocamıza ve çocuklarımız ile birlikte olan öğrencilerimize çok teşekkür ediyoruz. İyi ki varlar” ifadelerini kullandı.

Etkinliğe katılan Karadiğin İlkokulu 4. Sınıf öğrencisi Emircan Aydoğdu, abi ve abları tarafından davet edildiklerini ve çok eğlendiklerini söyleyerek herkese teşekkür etti.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında yürütülen “Fakültede Çocuk Olmak” etkinlik koordinatörü EBYÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Safiye Yanmış ise konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında bugün burada 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramına özel olarak bir etkinlik gerçekleştiriyoruz. Topluma Hizmet Uygulamaları dersi öğrencilerimizle birlikte yürüttüğümüz sosyal sorumluluk aşılayan ve aynı zamanda bilimsel, akademik yönde onların gelişimine katkı sunan önemli bir ders. Bir uygulama örneği olarak fakültemizde ilk defa bu dönem müfredatımıza yerleştirilmiş bir ders aslında. Bu ders kapsamında biz de Güllüce İlkokulu ve aynı zamanda Karadiğin İlkokulu ve onların kardeş okulu olan Hancı Çiftliği İlkokulu’yla birlikte bugün burada toplandık. Aynı zamanda bu dersin yanında Gelişen Çocuk Kulübüyle birlikte fakültemizde bir organizasyon düzenledik. Öğrencilerimizi, Müdür ve Okul Öğretmenlerini buraya davet ettik. Öğrencilerimiz için salıncak kuruldu. Salıncakta gönüllerince eğlendiler. Aynı zamanda bir kahvaltı organizasyonumuz oldu. Kahvaltılarını da yaptıktan sonrasında öğrencilerimiz spor salonumuzda güzel bir etkinlikle oyunlar oynayacaklar, şarkılar söyleyecekler. Ve daha sonrasında onlara hediyelerini takdim ederek buradan uğurlamış olacağız. Sizlere de destekleriniz için teşekkür ederim” dedi.

Ardından Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında gerçekleştirilen etkinliğe ilişkin görüşlerini dile getiren EBYÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Çocuk Gelişimi Bölümü Öğretim Gör. Çiğdem Kaya Bağdaş yaptığı konuşmasında; “Bugün burada 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı Gelişen Çocuk Kulübü olarak kutlamak istedik. Bu amaçla Karadiğin köyü, Hancı Çiftliği köyü ve Güllüce köyü çocuklarına fakültemizde 23 Nisan şenliği hazırladık. Fakültemize davet ettik. Amacımız burada çocukların her zaman bulundukları köy ortamının dışında hem şehir merkezine getirmek hem de onları sıra dışı etkinliklerle eğlendirmek oldu. Çocuklarımız geldiler. Onların buradaki etkinliklerinde çeşitli sosyal duygusal gelişimlerini, bilişsel gelişimlerini, psikomotor gelişimlerini katkı sağlayacak çeşitli etkinlikler planladık. Eğlence sonrasında çocuklarımızı hediyeleri ile uğurlayacağız” ifadelerine yer verdi.

Köy okullarından gelen küçük öğrenciler Üniversiteli abi ve ablaları tarafından çok sıcak karşılandıklarını, kendileriyle yakından ilgilendiklerini söyleyerek; bugün burada doyasıya eğlendik, herkese teşekkür ederiz” dediler.