Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Genç Muhafızlar Hafızlık Yarışması Bölge Finali” Erzincan’da yapıldı

Anadolu İmam Hatip Liseleri ile İmam Hatip Ortaokulları arasındaki “Genç Muhafızlar Hafızlık Yarışması Bölge Finali” Erzincan’da yapıldı. Yarışmalara 11 ilden 19 öğrenci katıldı.

Anadolu İmam Hatip Liseleri

Yapılan yarışmalar ile ilgili bilgi veren Erzincan İl Milli Eğitim Şube Müdürü Fikret Ayaz; “Milli Eğitim Bakanlığı Din Eğitimi Genel Müdürlüğünce İmam Hatip Ortaokul ve imam Hatip liselerine yönelik mesleki yarışmalar düzenleniyor. Bugün burada Erzincan ilimizin ev sahipliğinde 11 ilden 12 İmam Hatip Lisesi 7 İmam Hatip Ortaokulundan toplam 19 öğrencimizi konuk ediyoruz. 11 ilden gelen yarışmacılarımız 3. Bölge olarak burada birinci olmak ve Türkiye finallerine katılmak için yarışıyor. Tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum” dedi.

12 Öğrencinin katıldığı Genç Muhafızlar Hafızlık Yarışmasında İmam Hatip Liselerinde, Bayburt Anadolu İmam Hatip Lisesinde Abdurrahman Battal 1’nci olurken, Rize Çayeli Anadolu İmam Hatip Lisesinden Abdulhamit Kutlu 2’nci Erzincan 15 Temmuz Şehitleri Anadolu İmam Hatip Lisesinden Muharrem Akdağ ise 3’üncü oldu.

İmam Hatip Ortaokulları arasında ise 7 öğrencinin katıldığı yarışmada, Erzurum Sıddık Tivnikli İmama Hatip Ortaokulundan Mustafa Efe Ulaş 1’nci, Erzincan Demirken Terzibaba İmam Hatip Ortaokulundan Ahmet Ali Coşğun 2’nci ve Rize Çayeli SHT. Muhammed Ambar İmam Hatip Ortaokulundan İbrahim Ambar 3’ncü oldu.

Yarışmalarda birinci olan İmam Hatip Lisesi ve İmama Hatip Ortaokulu öğrencileri Türkiye Finallerine katılma hakkı elde ettiler.

Derece yapan yarışmacılara Erzincan Valisi tarafından ödül ve katılım belgeleri verilirken yarışmalara sponsor olan İlim Yayma Cemiyeti Erzincan Şubesi tarafından da yarışmalara katılan öğrencilerin tamamına para ödülü verdi.

Erzincan Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Demirkent 15 Temmuz şehitleri İmam hatip Ortaokulu koordinesinde Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi konferans salonunda gerçekleştirilen Genç Hafızlar Hafızlık Yarışması 3. Bölge finallerine Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, İl Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal, Şube Müdürleri, STK başkanları öğretmenler, öğrenciler ve davetliler katıldı.