Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

‘Kadına Şiddete Hayır’ konulu programı düzenlendi

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle uluslararası mücadele günü kapsamında Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi sağlık Bilimleri Fakültesi Doğum, Kadın Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalı bünyesinde 3. Sınıf öğrencileri tarafından etkinlik düzenlendi.

25 Kasım Kadına Yönelik

Başöğretmen salonunda düzenlenen etkinlik Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. Tanıtım videosunun izlenmesinin ardından Erzincan İl Jandarma Komutanlığı Asayiş Şube Müdürlüğü aile içi şiddetle mücadele çocuk kısmı amiri J. Asb. Üçvş. Zeynep Karaca; 6284 sayılı kanun ve uygulama yönetmenliğinde ki tanımlar, şiddetin türleri, şiddet görüldüğünde alınacak hizmetler ve KADES uygulaması hakkında yaptığı sunum ile katkı sağladı. 

Erzincan İl Jandarma Komutanlığı Asayiş Şube Müdürlüğü aile içi şiddetle mücadele çocuk kısmı amiri J. Asb. Üçvş. Zeynep Karaca yaptığı sunumunun ardından programa katılan öğrencilerin sorularını cevapladı. 

Teşekkür belgelerinin verilmesi için sahneye çıkan Sağlık Bilimleri Fakültesi dekanı Prof. Dr. Nadiye Özer, sunumlarından dolayı Asb. Üçvş. Zeynep Karaca’ya teşekkür ederek; Bugün 25 Kasım. Şiddete dur deme farkındalık günü. Biliyorsunuz şiddetin cinsiyeti yok, türü de yok. Ne kadın, ne erkek, nede hayvana şiddet kabul edilemez. Aslında şiddeti önlemek, şiddet ortaya çıktıktan sonra yapılacaklardan çok daha kolay şiddet kabul edilemez, aslında şiddeti önlemek, şiddet ortaya çıktıktan sonra yapılacaklardan çok daha kolay. Bu yüzden herkesin sorumluluğu var” dedi.

Ardından konuşmasını yapan Sağlık Bilimleri Fakültesi dekan yardımcısı Meryem Fırat,  Bugün, 25 Kasım için bir araya geldik. Biz tüm insanlara, sadece kadına değil, kadına ve erkeğe, havana, canlıların tamamına şiddete hayır diyoruz. Önce kadına yönelik şiddet çok acı verici bir durumda ve bu nedenle de çok fazla dikkat edilmesi gerekiyor. Kadınlar, maalesef maruz kaldıkları şiddet nedeniyle hayatlarını kaybediyorlar. Bu şiddet, onları fiziksel veya ruhsal olarak engelli hale getiriyor. Bu yüzden de günün önemi ayrı bir şekilde dikkate alınmalı diye düşünüyorum” dedi.

Programa katılım sağlayan Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü üçüncü sınıf öğrencisi Muhammed Faruk Kaygusuz: 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü vesilesiyle bir konferans düzenledik. Uzman Jandarma Karaca tarafından bir sunum gerçekleştirildi ve biz de öğrenci arkadaşlar olarak hazırladığımız afişler, videolar ve sunumlar ile katkıda bulunduk. Kadına şiddete hayır diyoruz” ifadelerini kullandı.

Hemşirelik üçüncü sınıf öğrencisi Elvan Gül ise konuşmasında; arkadaşımın söylediklerine şunu da eklemek istiyorum: Kadına şiddete her zaman hayır diyoruz, mücadele ediyoruz ve etmeye devam edeceğiz. Farkındalık yaratmaya da devam edeceğiz” ,ifadelerini kullandı.

Son olarak konuşan öğrenci Merve Mine Yeşilyurt ise konuşmasında; Bugün öğretmenlerimiz ve komutanlarımız, bizim için bir program hazırladılar ve bizi bilgilendirdiler. Sağ olsunlar, ben bilmem gerekenleri ve yapmam gerekenleri en iyi şekilde öğrendim. “Kadın Destek Uygulaması”nı ne zaman kullanabileceğimi ve benzer konuları öğrendim. Herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından etkinliği düzenleyen Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi sağlık Bilimleri Fakültesi Doğum, Kadın Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalı bünyesinde 3. Sınıf öğrencilerinin toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.