Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Genç Yeşilay işbirliğiyle SBF’ de Teknoloji Bağımlılığı semineri verildi

Türkiye Bağımlılıkla Mücadele eğitim programı kapsamında Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Genç Yeşilay ortaklığında Teknoloji Bağımlılığı semineri verildi.

Türkiye Bağımlılıkla Mücadele eğitim

Başöğretmen salonunda Dr. Öğretim Üyesi Önder Yıldırım tarafından verilen teknoloji bağımlılığı seminerine Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Sevil Karahan Yılmaz, akademisyenler, Genç Yeşilay kulübü üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Seminer öncesi kısa bir teşekkür konuşması yapan Genç Yeşilay kulüp başkanı Osman Dursun; Üniversite ve Genç Yeşilay olarak bu tür etkinlik ve seminerlere devam edeceklerini belirterek katılımcılara teşekkür etti.

Ardından sunumunu yapan Dr. Öğretim Üyesi Önder Yıldırım; Bağımlılık kavramı, Teknoloji bağımlılığı, Teknoloji bağımlılığı tanı kriterleri, nedenleri, Teknoloji bağımlılığı türleri, Türkiye’nin dijital verileri, Sonuçları ve önlemesi konularında sunumunu yaptı.

Bağımlılığın kişinin kullandığı bir nesne veya yaptığı bir eylem üzerinde kontrolü kaybetmesi olduğunu söyleyen Dr. Öğretim Üyesi Önder Yıldırım, kişi artık onsuz bir yaşam sürdürememeye başlar dedi.

Yıldırım sunumunun devamında; Teknoloji bağımlılığının kontrolsüzce aşırı kullanılma isteğinin önüne geçilemeyen, Teknolojik aygıtlar dışında kalan hayatın anlamını yitirdiği, kullanma bırakıldığında bireyde sıkıntı verici duygu durumuna sebep olan ailevi ve sosyal hayatı bozan bir davranışsal bağımlılık türü olduğuna dikkat çekti. Teknoloji bağımlılığının nedenlerini de aktaran Yıldırım, Aile içi sebepler, Çocuk yetiştirme tutumları, olumsuz örnekler, Akran gurupları ve sosyal kabul edilme, kabul edilme-dışlanma-baskı ve medyanın özendirici etkisi olduğunu söyledi.