Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Eskilerden kim kaldı?

Erzincan’ın iki tanınmış siması eski Belediye Başkanı Mehmet Buyruk ve Erzincan’ın meşhur dönercisi Hasan Seven’e Erzincan’ın eski günlerini, ticari hayatını ve hatıralarını sorduk. Buyruk ve Seven samimi ve içtenlikle sorularımızı cevapladılar.

Erzincan’ın iki tanınmış siması

Erzincan eski belediye başkanlarından Mehmet Buyruk yaklaşık yarım asırdır Erzincan’a her ortamda ve koşulda hizmet ettiğini söyledi. 1979 yılında Çalışma Bakanlığındaki görevinden istifa edip “Erzincan için neler yapabilirim” diyerek çalışmaya başladığını ve ticari hayatında, gazetecilik yaptığı dönemlerde, siyasete girip il genel meclisi üyeliği ve son olarak da 2004 – 2009 yıllarında Belediye Başkanı olarak Can Erzincan’a hizmet etme şerefine nail olduğunu söyledi. Mehmet Buyruk: “Bugün Erzincan’ı dolaştığım zaman her sokağında her mahallesinde ve her caddesinde bir emeğim olduğunu görmek bana mutlulukların en büyüğünü veriyor. Çünkü eskiden beri acılarla, savaşlarla, depremlerle sürekli çileler çekmiş bu güzel şehrin ayağa kalkması için çaba gösterenlerden olduğum için mutlu ve gururluyum. Erzincan’ın gelişen dünyaya ve Türkiye’ye ayak uydurması için birçok projede görev almış, sorumluluk almış bir kişi olduğum için de mutlu ve gururluyum.” dedi.

ESKİDEN GÜZEL DOSTLUKLAR VARDI, SAMİMİYET VARDI

Eski Erzincan’a dair kısa bir söyleşi yapan Mehmet Buyruk, “Eskiden Erzincan’da mesela Ramazan akşamları çok güzeldi. Sohbetler edilirdi, yemekler pişer komşuya ikram edilirdi. Biz teravihten çıkıp arkadaşlarımızla mahallede oyunlar oynardık. Dostluklar güzeldi. Her şeyden önce insanlarda samimiyet vardı.” diyerek eskiye olan özlemini dile getirdi.

ACIKINCA HASAN USTA’YA

“Erzincan Döneri” olgusunun oluşmasında ve tanıtımında büyük emekleri olan Hasan Seven ise yaptığı açıklamada: “Yarım asra yaklaşan bir yolculuk bu. Küçük yaşta başladığım lokanta sektöründe sevilen, beğenilen bir isim olmaktan dolayı çok mutluyum. Erzincan’da yaprak döner adının tanıtılması ve markalaşmasında büyük emeklerim olduğuna inanıyorum. Eskiden özellikle 1970’li ve 80’li yıllarda Erzincan’da çok güzel anılarımız oldu. O dönemler bir başkaydı.” diyerek meslek hayatında yaşadığı bir çok güzel olayın bir anı olarak şimdi hafızalarda kaldığını sözlerine ekledi.