Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Erzincan Yeşilay’ın eğitim faaliyetleri hız kesmiyor

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Erzincan Şubesi tarafından Akciğer Kanseri Farkındalık Ayı kapsamında Üzümlü Anadolu Lisesinde farkındalık çalışması gerçekleştirildi.

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Erzincan

Şube Personeli ve Şube Gençlik Komisyonu üyesi Fatma Aslan tarafından gerçekleştirilen stant çalışmasında öğrencilere TBM el broşürleri ve çeşitli hediyeler takdim edildi. Aslan; Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitimi programı(TBM) Ülkemizde yaşayan çocuk ve gençlerin daha güvenli ve sağlıklı bir hayat sürdürmelerine katkıda bulunmak amacıyla, yeni neslin bağımlılıkla ilgili bilinç düzeylerini artırmayı hedeflediklerini söyledi.

Yeşilay Cemiyeti Erzincan Şube Gençlik Komisyonu üyesi Furkan Namalır Yeşilay’ın tarihçesi ve Gençlik Komisyonu çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

TBM Akran Eğitmeni Aysu Batıbeyi ise Bağımlılıklar ve Korunma Yolları ile Tütün Bağımlılığı konulu anlatımlarını gerçekleştirdi. TBM ’nin Yeşilay tarafından geliştirilen teknoloji, tütün, alkol ve madde bağımlılıkları ile sağlıklı yaşam modüllerinden oluşan, başta çocuklar ve gençler olmak üzere toplumun tamamını belirtilen konularda bilgilendirmeyi ve farkındalıklarını artırmayı amaçlayan bir birincil program olduğunu ifade eden Batıbeyi; bağımlılık alışkanlıklarını hatırlatacak ne varsa ortadan kaldırılmalı, maddeyi unutturacak çeşitli uğraş alanları oluşturulmasının önemine vurgu yaptı. Günlük hayatta yapılacak işlere ait plan ve projelerin önemini de söyleyen Batıbeyi, böylece madde kullananlar meşgul edilir ve maddelere karşı özendirici tavırlardan kaçınılır” dedi.

Üzümlü Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri verilen eğitimlerin önemine vurgu yaparak Yeşilay ekiplerine teşekkür ettiler.