Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Erzincan sevk veren değil, sevk alan il oldu

Erzincan basını ile bir araya gelen İl Sağlık Müdürü Dr. Cihan Tekin ile Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ufuk Kuyrukluyıldız yıl içerisinde yapılan çalışmaların istatistikî bilgilerini paylaştılar.

Erzincan basını ile bir

Erzincan Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi konferans salonunda basın mensuplarını ağırlayan İl Sağlık Müdürü Dr. Cihan Tekin ve başhekim Prof. Dr. Ufuk Kuyrukluyıldız, Erzincan’ın sağlık alanında çok önemli adımlar attığını, sevk veren değil sevk alan il konumuna geldiklerini belirttiler.

İlk olarak sunumunu yapan İl Sağlık Müdürü Dr. Cihan Tekin; yapımı devam eden yatırım ve planlanan yatırımlar ile ilgili olarak bilgi verdi. İl Müdürü Tekin sunumunda, “2019 yılında yapımına başlanan 500 Yataklı devlet hastanemizin yüzde 90 fiziki tamamlanması sağlandı. 2023 Aralık ayında inşallah teslim alacağız. 2022 yılında temeli atılan Tercan-Mercan ASM (3 AHB)+112 ASHİ binamızın yüzde 55 ve 2023 yılında temeli atılan merkez 3 nolu sağlık ASHİ binamızda da yüzde 15 fiziki tamamlanma sağlandı.

Planlanan yatırımlar ile ilgili de bilgi veren Tekin, Erzincan Merkez il sağlık müdürlüğü+ Halk sağlığı+ Aile sağlığı merkezi+ Sağlık Hayat Merkezi+112 ASHİ. Eski SSK binası arazisi üzerinde yapımı planlanan yatırım projeleri Sağlık bakanlığınca tamamlanmış, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve bütçe başkanlığı onayına sunulmuştur. Ayrıca, Cumhuriyet ASM+112, Otlukbeli Entegre ilçe hastanesi, Erzincan Merkez Demirkent ASM+112ASHİ, Kemah, Kemaliye ve İliç ilçelerinde 40 daireli lojman, Erzincan Merkez İzzetpaşa aile sağlığı merkezi+112 ASHİ olduğunu ayrıca talep edilen yatırımlar da olduğunu ifade ederek talep edilen yatırımlar ile ilgili olarak; Geçit ASM, Çağlayan ASM, Fatih ASM, İnönü ASM ve 50 ünitelik Ağız ve Diş Sağlığı hastanesi talepleri olduğunu belirtti.

Ardından 2022 ve 2023 6 aylık hasta verilerini paylaşan Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ufuk Kuyrukluyıldız; 257akademik personel, 133 Sağlık Bakanlığı(Uzman, pratisyen hekim), 1090 Sağlık Hizmetleri sınıfı, 142 genel idari hizmetler sınıfı, 683 işçi ve 18 Mühendis, din hizmetleri, fizikçi, tekniker olmak üzere hastane bünyesinde 2 bin 323 personel ile hizmet verdiklerini söyledi.

2023 yılı ilk 6 aylık hasta sayılarını da paylaşan başhekim Prof. Dr. Kuyrukluyıldız; 211 bin 686 acil serviste, 493 bin 802 poliklinik olmak üzere toplamda 705 bin 488 hasta muayenesi gerçekleştirildiğini söyledi. 2023 yılı ilk 6 ayında gerçekleştirilen muayenelerin 180 bin 419’u MHRS randevulu sistemle muayene olurken 313 bin 383 hasta muayenesi de randevusuz olarak gerçekleştirildi” dedi. 2023 yılı ilk 6 ayında hastanede 12 bin 866 ameliyat gerçekleştirildiğini ifade etti.

Başhekim Kuyrukluyıldız; 2023 yılı ilk 6 ayında gerçekleştirilen 705 bin 488 muayenede diğer illere 3 bin 56 sevk olduğunu bunu yüzde 4, 3’ e tekamül ettiğini Türkiye ortalamasının çok altında olduğunu dolayısıyla Erzincan’ın sağlıkta sevk veren değil sevk alan bir il haline geldiğini belirtti.

Yapılan sunumların ardından toplantıya katılım sağlayan gazetecilerin sorularını cevaplayan İl Sağlık Müdürü Dr. Cihan Tekin ile Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ufuk Kuyrukluyıldız, gazetecilere destek ve ilgilerinden dolayı teşekkür ettiler. Gazeteciler yapılan toplantının verimli geçtiğini ve Erzincan’ın sağlıkta daha ileri taşınması noktasında destek olacaklarını belirttiler.