Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ramazan Bayramında midenizi rahatlatmanın yolları

Ramazan oruçlarının sonunda Bayram geldi. Uzun süreli açlıktan sonra, bayram ziyaretlerinde yenilen tatlılar, börekler ve çörekler mideye ağır gelebilir. Midemizi rahatlatmanın yollarını haberimizde derledik.

Ramazan oruçlarının sonunda Bayram

Ramazan ayının sonunda gelen Ramazan bayramında, uzun süren oruçların ardından tatlılar, börekler ve çörekler gibi ağır yiyeceklerin mideye zor gelebileceğini biliniyor. Bu durumda mideyi rahatlatmanın yollarını bulmak önemli.

Ramazan bayramında midemizin ağır gelmesinin birkaç nedeni olabilir. Öncelikle, uzun süren açlık ve oruç tutmanın ardından birdenbire ağır ve yağlı yiyecekler tüketmek sindirim sistemi için zorlayıcı olabilir. Ayrıca, bayram ziyaretlerinde tüketilen büyük miktarlardaki yiyecekler ve tatlılar sindirimi zorlaştırabilir. Bu durumda mide ağrısı, hazımsızlık ve şişkinlik gibi rahatsızlıklar ortaya çıkabilir.

Ramazan bayramında mide ağrısı yaşadığınızda hemen ilaçlara yönelmek yerine doğal çayları tercih edebilirsiniz.

Nane çayı sindirimi destekler ve mideyi rahatlatır. Aynı zamanda ferahlatıcı etkisiyle de bilinir. Bir tutam kuru nane yaprağını kaynar suya ekleyerek demleyebilirsiniz. İsteğe göre bal ile tatlandırabilirsiniz.

Zencefil, sindirim sistemini düzenler ve mide bulantısını azaltır. Taze zencefil dilimlerini kaynar suya ekleyerek demleyin ve ardından süzüp için. Limon ile de lezzetlendirebilirsiniz.

Papatya çayı mide spazmlarını hafifletir ve sindirim sistemini sakinleştirir. Bir avuç kuru papatya çiçeğini kaynar suya ekleyerek demleyin. Balla tatlandırabilirsiniz.

Rezene çayı sindirimi kolaylaştırır ve gaz problemlerini azaltır. Bir tatlı kaşığı rezene tohumunu kaynar suya ekleyerek demleyin. Arzuya göre limon veya bal ekleyebilirsiniz.

Bu çaylar nasıl demlenmeli?

Rezene çayı için: Bir çay kaşığı rezene tohumunu kaynar suya ekleyin ve 5-10 dakika demlenmeye bırakın.

Nane çayı için: Birkaç nane yaprağını kaynar suya ekleyin ve 5 dakika demlenmesini sağlayın.

Zencefil çayı için: Taze rendelenmiş veya dilimlenmiş zencefil parçalarını kaynar suya ekleyin ve 10-15 dakika demlenmeye bırakın.

Papatya çayı için: Bir avuç papatya çiçeğini kaynar suya ekleyin ve 5-10 dakika demlenmesini bekleyin.