Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

EBYÜ İlahiyat Fakültesi Birim Danışma Kurulu toplantısı yapıldı

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Birim Danışma Kurulu Toplantısı 2023 yılı toplantısını kurul üyelerinin katılımı ile gerçekleştirdi.

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi

İlahiyat Fakültesi Toplantı Salonunda yapılan toplantıya, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsak Emin Aktepe, Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Fatih Kandemir ve Doç. Dr. Turgut Akyüz, Akreditasyon Komisyonu Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Zeynep Nermin Aksakal, Erzincan İl Müftüsü Muharrem Gül, İl Milli Eğitim Müdürlüğü adına Şube Müdürü Fikret Ayaz, Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri, mezun öğrenci temsilcisi ve diğer Danışma Kurulu üyeleri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsak Emin Aktepe, İlahiyat Fakültesi ve akreditasyon süreci hakkında bilgilendirme yaptı. İlahiyat Fakültesinin topluma daha faydalı olabilmesi açısından, toplantının şehrimizde ilahiyat alanındaki eksikliklerin tespiti ve giderilmesi yönünde geliştirilebilecek ortak çalışma alanlarının belirlenmesi istikametinde önemli olduğunu ifade ederek, kurul üyelerine katılımlarından dolayı teşekkür etti.

Akreditasyon Kurulu Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Zeynep Nermin Aksakal; Danışma Kurulu’nun görevleri hakkında kısaca bilgi verdi ve bu kapsamda Fakültenin akreditasyon faaliyetlerini planlaması için görüş talep ettiği gündem konularını istişareye açtı. Toplantıda; Danışma Kurulu üyelerinin temsil ettiği kurumlarla yapılabilecek iş birlikleri, ortak sosyal projeler; Fakültemiz Araştırma-Geliştirme ve Toplumsal Katkı faaliyetlerinin planlamasında esas alınması üzere din alanında yerel, bölgesel, ulusal ve uluslararası ihtiyaçların tespit edilmesi ve çözüm önerileri; Fakülte Program Amaç ve Çıktıları ve Programa Özgü Ölçütleri; Fakülte Stratejik Planı hususlarında görüş alışverişinde bulunuldu. İlgili konularda yazılı görüş alınması da kararlaştırıldı.

İl Müftüsü Muharrem Gül, İlahiyat Fakültesi ile yapılan protokol çerçevesinde Fakülte akademik personelinden vaaz, seminer, konferans vb. yollarla geniş anlamda istifade ettiklerini söyleyerek teşekkür etti.  Bu kapsamda yerel ve bölgesel ihtiyaçlar istikametinde bu katkının devamını beklediklerini ve kendilerinden bekleneni de yerine getireceklerini, sadece akademik personelin değil fakülte öğrencilerinin de İl Müftülüğünün sosyal faaliyetlerine katılabileceklerini ifade ettiler. Erzincan’ın depremlerle anıldığını onun için bu konunun da gündemde tutulmasının faydalı olabileceğini, bu konuda İlahiyat Fakültesi ile ortak projeler yapılabileceğini belirtti.

İl Milli Eğitim Şube Müdürü Fikret Ayaz, İlahiyat öğrencilerinin son sınıfta pedagojik formasyon eğitimi kapsamında kurumlarında eğitim gördüklerini fakat bu işbirliğinin çeşitlendirilmesi anlamında farklı hususlarda da işbirliği yapmanın faydalı olabileceğini ifade etti. Bu konuda kurumlar arasında müstakil bir protokol çalışmasının yapılmasının önemine değindi ve din alanında belirlenen öncelikli alanlar konusunda İlahiyat Fakültesinden beklentilerini ifade ettiler.

Şehrin inanış konusunda farklı kültürel yaşamı dikkate alınarak tüm gruplara yönelik birleştirici dini faaliyetler, sosyal sorumluluk projeleri,  İlahiyat Fakültesi öğrencilerinin halkla buluşturulması, gençlik ve aile sorunları ve çözümüne yönelik faaliyetler hususlarında görülen ihtiyaçlar ve bunların giderilebilmesi noktasında; kurul üyeleri fikirlerini beyan ettiler.

Fakülte Dekanı Prof. Dr. İsak Emin Aktepe, Danışma Kurulunun kalite çalışmalarında önemli bir rolü bulunduğunu ve toplantıdan güzel neticeler hasıl olduğunu ifade ederek, bir sonraki toplantıda, alınan kararların uygulanabilirliği noktasında değerlendirmelerin yapılacağını ve olabilecek eksiklikler hususunda yine görüş alışverişinde bulunulacağını ifade etti.

Toplantı, kurul üyelerinin dilek ve temennilerini aktardıkları bölümün ardından toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.