Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

EBYÜ’ de “Deprem Neden Yıkıyor?” konulu konferans gerçekleştirildi

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesinde Türk bilim insanı ve yüksek jeofizik mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan tarafından “Deprem Neden Yıkıyor?” konulu konferans gerçekleştirildi.

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesinde

EBYÜ Prof. Dr. Erdoğan Büyükkasap Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirilen konferansa Erzincan Valisi Doç. Dr. Hamza Aydoğdu, Belediye Başkanı Bekir Aksun, 59. Havan ve Topçu  Eğitim Tugay Komutanı Tuğg. Mahmut Büyükcingi, Cumhuriyet Başsavcısı Dr. Ali Öztürk, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Halil Odabaş, EBYÜ Rektörü Prof. Dr. Akın Levent, Vali Yardımcıları Yusuf İzci, Ömer Özbay, Mehmet Emre Canpolat, İl Emniyet Müdürü Kenan Kurt, Erzincan il protokolü,  Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. A. Ercan Ekinci, Prof. Dr. Adem Başıbüyük, Prof. Dr. Çağrı Çırak, Genel Sekreter Doç. Dr. M. Cihat Özgenel, EBYÜ Deprem Teknolojileri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Şevket Özden, Adalet ve Kalkınma Partisi İl Başkanı Mehmet Cavit Şireci, kamu ve kuruluş müdürleri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesinin tanıtım videosu izlendi.

Ardından sunumunu yapmak üzere kürsüye geçen Türk bilim insanı ve yüksek jeofizik mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan “Deprem Neden Yıkıyor?” konulu konferansta slayt eşliğinde Türkiye de yıkıcı depremlerin sebeplerine değinerek, Erzincan’da yaşanan depremler üzerine konuştu. 

DEPREM DENİLİNCE AKLA İLK OLARAK ERZİNCAN DEPREMLERİ GELİYOR

Deprem denilince akla ilk olarak Erzincan depremlerinin geldiğine dikkat çeken Ercan, bu bölgede geçmişte yaşanan depremlerin yıkıcı etkilerine değindi. Fırat (Karasu) akarsuyu dolgusu üzerindeki yer yapıları hakkında bilgi veren Ercan, yapı yıkımlarına neden olan etkenlerin yerden gelen sorunlar, yapı gereçlerin kötülüğü ve yapılardaki kurulum yanılgıları olduğunu söyledi. Yapıların deprem davranışı aşamalarına da değinen Ercan, Erzincan’da deprem öncesi ve sonrası yapılan yapılar hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

Program sonunda Erzincan Valisi Doç. Dr. Hamza Aydoğdu, değerli bilgilerinden ve katkılarından dolayı Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan’a teşekkür ederek hediye takdiminde bulundu.