Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

EBYÜ’ de “Ben olmaktan biz olmaya geçişin sancısı” adlı söyleşi gerçekleşti

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi (EBYÜ) de, Cumhuriyetin 100. Yıl etkinlikleri kapsamında “Ben Olmaktan Biz Olmaya Geçişin Sancısı: Çağın İlişki Sorunsalı” adlı söyleşi düzenledi.

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Erdoğan Büyükkasap Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşen programa Rektör Prof. Dr. Akın Levent, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. A. Ercan Ekinci, Prof. Dr. Adem Başıbüyük ve  Prof. Dr. Çağrı Çırak, Genel Sekreter Doç. Dr. M. Cihat Özgenel, akademik personel ve öğrenciler katıldı.

Söyleşinin moderatörlüğünü Binali Yıldırım Üniversitesi öğretim elemanı Dr. Öğretim Üyesi Fadime Badur yaptı. Söyleşide Psikoterapist, psikodramatist ve ODTÜ öğretim üyesi Prof. Dr. Bilge Uzun, ilişkilerde “ben” ve “biz” olma süreçlerine değindi.

Prof. Dr. Bilge Uzun, söyleşide özellikle Anadolu’daki öğrencilerin yozlaşmadan “biz” olmayı konuşmayı hedeflediğini ve bu amaçla Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi’nde bu söyleşinin düzenlendiğine dikkat çekti. Uzun, her bireyin kendini bilmesi gerektiğinin altını çizerek grup içinde sağlıklı bir “biz” olabilmek için kendi kimliğimizi bozmadan “biz” olmamız gerektiğini vurguladı. Beden dilinin de kendini ifade etmede önemli olduğunu belirten Uzun, “beden duruşumuz hayata karşı duruşumuzu temsil eder” ifadesini kullandı.
Kültürlerarası ilişkilerde, aile ortamında ve sosyal medya gibi ortamlarda ben ve biz kavramlarını açıklayarak yaşantımızdan örnekler sundu.

Program sonunda Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akın Levent Prof. Dr. Bilge Uzun’a katkılarından dolayı plaket takdiminde bulundu. Rektör Prof. Dr. Akın Levent,   söyleşinin katılımcılara önemli bir perspektif kazandırdığını ve düşünce dünyalarını zenginleştirdiğini vurgulayarak  Prof. Dr. Bilge Uzun’a ve söyleşide  emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti.

Program sonunda Psikoterapist, psikodramatist ve ODTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bilge Uzun “Uzun Yollar Tek Adımla Başlar” adlı kitabını imzaladı.