Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Dr. Tekin; 14 Mart Tıp Bayramı’nı en kalbi duygularımla kutluyorum

14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımlayan Erzincan İl Sağlık Müdürü Dr. Cihan Tekin; hayatın her alanında olduğu gibi sağlık ve tıp alanında da her gün yeni gelişmeler ve ilerlemeler kaydedilmektedir” dedi.

14 Mart Tıp Bayramı

İl Müdürü Tekin mesajında; 14 Mart 1827 tarihinde Tıphane-i Amire ve Cerrahhane-i Amire’nin kuruluşu Türkiye’de modern tıp eğitiminin başladığı gün olarak kabul edilmektedir ve okulun kuruluş günü olan 14 Mart, Tıp Bayramı olarak kutlanmaktadır.

Günümüzde de gelişen ve değişen dünya üzerinde sağlığın korunması, geliştirilmesi ve sağlık hizmetlerinin kalitesinin yükseltilmesinde büyük katkılarda bulunan sağlık çalışanları için 14 Mart Tıp Bayramı ayrı bir öneme sahiptir.

Hastanın ızdırabını dindirmeden mesaisini bitirmeyen, insan sağlığını korumak için fedakârca ve büyük bir özveriyle görevlerini ifa eden sağlık çalışanlarımız; modern tıbbın tüm imkânlarını kullanarak, insanlığa umut olmaktadırlar. Refah içerisinde yaşayan, çağdaş bir toplum ve güçlü bir devlet olabilmenin ön koşulu sağlıklı bir topluma sahip olmaktan geçmektedir. Bilim ve teknolojinin hızla geliştiği dünyamızda, hayatın her alanında olduğu gibi sağlık ve tıp alanında da her gün yeni gelişmeler ve ilerlemeler kaydedilmektedir. Ülkemizde de Sağlık Bakanlığımız tarafından sağlık alanında çok önemli reform ve dönüşümler gerçekleştirilmiş olup, bu alanda ciddi yatırımlar ve çalışmalar yapılmaya devam etmektedir. Ülke genelinde olduğu gibi ilimizde de, devletimizin her türlü imkanları ile vatandaşlarımızın daha iyi bir sağlık hizmeti alabilmesi adına sağlık tesislerimiz ve tüm sağlık personellerimizle; özverili, sabırlı ve hoşgörülü bir şekilde görevimizi yerine getirmeye gayret etmekteyiz. Bu duygu ve düşüncelerle, kalbindeki hizmet onuru ile gece gündüz demeden fedakarca çalışan, insanlığa nitelikli yaşam sürdürmeyi amaç edinen, başta meslektaşlarım olan hekimlerimiz ve tüm sağlık personellerimize şükran duygularımı ifade ediyor, 14 Mart Tıp Bayramı’nı en kalbi duygularımla kutluyorum.