Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Aktürk; kira uyuşmazlıklarında zorunlu arabuluculuk uygulaması; çözüm getirmemiştir, getirmeyeceği de açıktır

Ev sahibi ile kiracı arasında yargıya taşınan anlaşmazlıklar Sulh Hukuk mahkemelerini kilitledi. Bu yılın ilk 6 ayında 47 bin kira tahliye davası açıldı.

Ev sahibi ile kiracı

Kamuoyunda 7’nci yargı paketi olarak bilinen İcra ve İflas Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’la, kira uyuşmazlıkları ve Kat Mülkiyeti Kanunu (KMK) kaynaklı uyuşmazlıklar da zorunlu dava şartı olarak arabuluculuk kapsamına alındı. 
Kira ücretleri ve kira uyuşmazlık davalarında yaşanan artış ile ilgili açıklama yapan Erzincan Barosu başkanı Av. Adem Aktürk; yüzde 25 kira artış sınırı ve eylülde uygulanmaya başlayacak kira uyuşmazlıklarında zorunlu arabuluculuk uygulaması; çözüm getirmemiştir, getirmeyeceği de açıktır” dedi.
Bu uygulama sosyal adaleti bozmuştur diyen Av. Aktürk, kiracı ve kiralayan arasındaki problemleri artırmıştır.
NE YAPILMALIDIR?
Kirada alt ve üst sınır olmalıdır. Bölgelere, İllere, İlçelere, Mahallelere göre kira tutarı belirlenmelidir. Kiral bedelinde alt ve üst sınır belirlenirse kira uyuşmazlıkları, davaları azalacaktır. Kanun değişikliği yapılarak kira tespit ve tahliye davalarının 6 ay içinde istinafsız kesin hükümle çözülmesine yönelik adımlar atılmalıdır. Hükümet ve Belediyeler, mutlak suretle kiralık ve/veya evi olmayanlara öncelik verilmek üzere satılık sosyal konut üretmelidir. Kalıcı refah için enflasyon doğru ve bilinen ekonomi yöntemleri ile düşürülmelidir. Kamuoyunun bilgisine saygıyla sunarız” ifadelerine yer verdi.