Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Prof. Dr. Etem Geçim; “Batı düzmece hikâyeler peşinde”

Türkiye Yazarlar Birliği Erzincan Şubesinin konuğu olan Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Ethem Geçim çok sayıda dinleyicinin katıldığı programda Batı düzmece hikayeler peşinde” dedi.

Türkiye Yazarlar Birliği Erzincan

Türkiye Yazarlar Birliği Erzincan Şubesi Kültür evindeki konuşmasına çok sayıda bilim adamı, akademisyen katıldı.

Prof. Dr. Ethem Geçim Türk tarihinden başlayarak batı ile Türk tarihinin mukayesesini yaptı. Batılıların her türlü hikâyeyi uydurarak bazı olayları kendilerine mal ettiğini söyleyen Ethem Geçim “Cristof Colomb’un Amerika’yı keşfetmediğini, asıl keşfin Ameriko Vespuçi tarafından gerçekleştirildiğini söyledi. Kristof Colomb’un Amerika’yı keşfettim dediği yer Küba ve civarındaki adalardan başkası değildi. Aslında batılıların keşif diye bir dertleri de yoktu. Para basmak isin değişik madenlere ihtiyaçları vardı. Bunu temin etmek için yola çıkmışlardı. Altın ve gümüş bulamayınca Amerikalı yerlileri buldular ve onların sırtından para kazanmaya heveslendi ve başardılar.” Şeklinde konuştu.

Prof. Dr. Ethem Geçim Hıristiyanlıktaki ‘Aziz’lik statüsü kiliseler tarafından insanlara verilen bir addan ibarettir. Noel baba olarak bilinen Aziz Nikola Bir çizgi kahramanından öte birisi değildir. O da bir içecek firmasının reklamı için ortaya çıkarılmış hayali bir kişiliktir. İnsanları yıllarca Noel Baba diyerek uyuttular. Bir yandan uyuttu, diğer yandan da Noel Babada kullanılan renklerle içecek firmasının reklamını yaptılar” şeklinde konuştu.

Program sonrasında Türkiye Yazarlar Birliği Erzincan Şube Başkanı Halil İbrahim Özdemir’in günün anısına imzaladığı ‘Teşekkür belgesi’ ve ‘Tıp Tarihi’ isimli kitabı Bitlis Eren Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nurullah Ulutaş Prof. Dr. Ethem Geçim’e takdim etti.

Program sonrasında Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Ethem Geçim kendisine yöneltilen soruları cevaplandırdı.