Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çanakkale Zaferi 109. Yılında Kutlandı

18 Mart Şehitler, Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 109. Yıl dönümü anma programları Erzincan’da düzenlenen çeşitli etkinlikler ile kutlandı. Tarihi Erzincan Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan programda duygusal anlar yaşandı.

18 Mart Şehitler, Anma

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 109. Yıl Dönümü dolayısıyla Tarihi Erzincan Lisesi öğrencileri tarafından anma programı gerçekleştirildi.

Erzincan İl Müftülük Konferans Salonunda düzenlenen anma programına Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu,  3.Ordu Kurmay Başkanı Garnizon Komutanı Tuğgeneral Vekili İsmail Yayan, Erzincan Milletvekilleri Süleyman Karaman ve Mustafa Sarıgül,  Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun,  Cumhuriyet Başsavcısı Ali Öztürk, EBYÜ Rektörü Prof. Akın Levent,  İl Emniyet Müdürü Kenan Kurt, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Veysel Yanık, kurum müdürleri,  Siyasi Parti temsilcileri, askeri erkânın yanı sıra gaziler, şehit yakınları, siyasi parti temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda günün anlam ve önemini anlatan konuşmalarını yapan Erzincan Anadolu Lisesi Müdürü İbrahim Salar, Çanakkale zaferinin önemine değinerek  : ‘ Bütün dünyaya Çanakkale’nin geçilmez olduğunu gösterdik. Çanakkale’de düşmanı yendik. Tüm şehitlerimizi dualarla anıyoruz’  dedi.

Ardından konuşmasını yapan Belediye Başkanı Bekir Aksun: ‘İstiklal Marşı’ndan korkma diye başlattığı ifade bugün de geçerli. Çanakkale düşmana karşı kazanılan büyük bir zaferdir. Binlerce şehidi unutmamak gerekiyor diyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum’ diye konuştu.

Erzincan CHP Milletvekili Mustafa Sarıgül ise konuşmasında: ‘Çanakkale inançtır, Çanakkale yürektir, Çanakkale bayraktır,  Çanakkale topraktır, o Çanakkale’de soruyorum.  Allah bir daha bize ne İstiklal marşı yazdırmasın.  Ne bayrağımız ne de toprağımız tehlikeye düşsün’ dedi.

Ardından konuşmasını yapan Erzincan AK Parti Milletvekili Süleyman Karaman şunları kaydetti: ‘18 Mart 1915 Çanakkale deniz zaferimizin 109 yıllarla birlikte olmaktan gurur duyuyorum. Aziz milletimizin vatan ve bağımsızlık uğrunda on binlerce evladını şehit vererek insanlık tarihinin en şanlı sayfalarından biri olan Çanakkale destanı yazdığı ay yıldızlı bayrağımız altında yekvücut olarak tek millet olma irademizi tüm dünyaya ilan ettiğimiz Bir kutlu gündür. Kahraman ecdadımız zamanın en modern silahları ile donatılmış ordularına karşı büyük başarı göstermiştir. Çanakkale zaferi milletimizin geçmişten bugüne varoluş mücadelesinin sembolü olmakla birlikte ecdadımızın mirasına sahip çıkan milletimizin bu günü ve yarın için en büyük anlamlar ifadesidir. Çanakkale zaferindeki Diriliş ruhunu verecek nesillere taşıdığımız sürece bizi bölemeyecek milli şuura sahip gençlerimiz yetiştikçe ülkemizin geleceği daha da aydınlık olacaktır. Çanakkale Zaferi’nin 109 yıl dönümü dolayısıyla bizlere eşsiz bir zaferin gururunu yaşatan başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere canlarını feda eden tüm şehitlerimize rahmet ve şükran ile anıyor Aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum’ şeklinde konuştu.

Son olarak konuşmasını yapan Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu: ‘Çanakkale Zaferi’nin 109 yılını beraber idrak ediyoruz. Aslında bizler bunu idrak ederken aynı zamanda gençlerimize de bir imkan ve fırsat sunmalıyız. Çanakkale zaferini anlatırken gençlerimiz aynı zamanda Çanakkale’yi hayal edebilmeli tahayyül edebilmeli idrak edebilmeli bu sebepten dolayı biz arkadaşlarımızla beraber inşallah Nisan ayından itibaren tüm gençlerimize liseli gençlerimizi Çanakkale’ye göndereceğiz.  Bizler nereden geldiğimizi hangi şartlarda bu devletin kurulduğunu hangi imkânsızlıklar dâhilinde bu devletin bugüne geldiğini bütün gençlerimize bizzat iyi göstermemiz gerekiyor. Erzincan’da bir uygulama yaptık o bizi çok duygulandırdı. Salih diye bir şehidimiz geldi bundan bir ay önce. Biz havaalanında onu karşılamaya giderken vatan için naşını karşılamaya giderken milli eğitim müdürümüze bir talimat verdim oradaki törende bize eşlik etsin gençlerimiz geldiler ve biz gençlerimizi orada gördük ki gençlerimiz şehit cenazesi uçaktan indiği andan gidene kadar ağlardılar. Bu  şunu gösteriyor gençlerimiz değerlerine halen sahip çıkıyor.  Gençlerimizde ne zaman zorda kalındığı anda ortaya çıkan bir ruh var. O ruh ne biliyor musunuz Çanakkale.  Çanakkale’de her zaman her daim gençlerde vardır ve kıyamete kadar devam edecektir. Allah hepinizden razı olsun. Bütün şehitlerimizi rahmetle minnetle anıyorum.  Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına şükranla minnetle dua ile yâd ediyorum’ dedi.

Konuşmaların ardından sinevizyon gösterimi, Çanakkale konulu şiirlerin okunması, Çanakkale Destanı isimli oratoryo sunumu ve ödül töreniyle program son buldu.