Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ACAR, MEB AKUP ve AFAD, özel öğrencilere “Masallarla Afet Bilinci” etkinliği gerçekleştirdi

3 Aralık Dünya Engelliler Gününde Erzincan AFAD, MEB AKUB, UMKE, KIZILAY ekipleriyle birlikte Milli İrade Özel Eğitim okulunda “Masallarla Deprem Tatbikatı” etkinliği gerçekleştirildi.

3 Aralık Dünya Engelliler

Asrın felaketi olarak adlandırılan 6 Şubatta yaşanan deprem sonrası; deprem bölgesinde bulunan Erzincanlı öğrencileri doğal afetler konusunda bilgilendirmek, gerekli önlemleri almak ve böyle bir felaket sonrasında yapılması gerekenleri aktarabilmek için Masallarla Afet Farkındalık Eğitimi Projesi hazırlandı.

Proje hazırlanırken öğrencilerin proje içerisinde aktif katılımcı olması hedeflenmiş, öğrencilerin pasif alıcı durumundan çıkarılarak, yaparak yaşayarak kalıcı öğrenmelerini sağlamak adına projede farklı öğretim yöntem ve tekniklerine yer verildi. Proje Erzincan İl Milli Eğitim Müdürlüğü İşyeri Sağlık ve Güvenlik Birimi ve Erzincan AFAD iş birliği ile hazırlandı. 

Projenin Erzincan’da bulunan 21 anaokulu ve 44 ilkokul da uygulanması planlanırken, Uygulamanın Erzincan MEB AKUB, ACAR Gençlik Kulübü, UMKE, KIZILAY üyelerinden oluşan ekip ile Erzincan AFAD’ın sağlayacağı desteklerle projenin gerçekleştirilmesi planlanıyor.

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi öğrencileri tarafından kurulan Erzincan ACAR gençlik kulübü eğitim ve uygulamalarına devam ediyor. 

Doğal afetlerde can kayıplarının büyük oranda bilinçsizlikten kaynaklanması, afet esnasında insanların paniğe kapılarak ne yapacağını şaşırması, eğitimin önemini arttırdığını ifade eden ACAR Gençlik Kulübü Erzincan İl Başkanı Ferhat Kılıçlı; Deprem başta olmak üzere doğal afetlerde panik nedeniyle can kayıpları artıyor. Bu nedenle eğitim çalışmalarını önemsiyoruz. Bilgilendirme çalışmalarına özellikle okullarda ağırlık veriyoruz. Bugünde burada 3 Aralık Engelliler günü dolayısıyla Milli İrade Özel Eğitim okulunda “Masallarla Afet Bilinci ve Deprem Tatbikatı” etkinliği gerçekleştirdik.
 
Engelli vatandaşlarımızın hayatlarını kolaylaştırmak, onların afet ve acil durum risklerine karşı bilgi ve farkındalık düzeyinin artmasını sağlamak, karşılaşabilecekleri afet ve acil durumlar karşısında kendi güçlerinin farkına varmalarını ve sorun çözme kapasitelerini artırmak bizim için önemli bir konu. ACAR olarak toplumsal afet bilincini yükseltmek için bugüne dek yaptığımız ve bundan sonra yapacağımız çalışmalarla yaşanabilecek olası afetlere karşı tüm vatandaşlarımızı, özellikle de engelli kardeşlerimizi hem bilgilendirecek hem de yanlarında olmaya destek olmaya devam edeceğiz” dedi.

Erzincan MEB AKUB lideri Ahmet Ateş’e ve Erzincan AFAD Şube müdürü Taha Yasin Dal’a desteklerinden dolayı teşekkür ederiz.