Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

21 Mart Down Sendromu farkındalık günü kutlandı

Down sendromlu bireylerin sorunlarına dikkat çekmek ve toplumda farkındalık yaratmak amacıyla 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü olarak kutlanıyor. Bu özel gün münasebetiyle Erzincan Milli İrade Özel Eğitim Uygulama Okulunda öğrencilerle çeşitli boyama ve geleneksel oyun etkinliği yapıldı.

Down sendromlu bireylerin sorunlarına

Down Sendromu, bir kromozom anomalisidir. Sıradan bir insan vücudunda bulunan kromozom sayısı 46 iken Down Sendrom’lu bireylerde ki kromozom sayısı 47’dir. Hücre bölünmesi sırasında yanlış bölünme sonucu 21. kromozom çiftinde fazladan bir kromozom yer alması ile meydana gelir. Bu sebepten dolayı Down Sendromu Trisomy 21 diye de bilinmektedir.

HER YIL ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLERLE FARKINDALIK ARTIRMA ÇALIŞMALARI YAPILIYOR

Farkındalık günü sebebiyle Milli İrade Özel Eğitim Uygulama Okulunda her yıl çeşitli etkinliklerle farkındalık artırma çalışmaları yapılıyor. Bu yıl ise okulda boyama ve geleneksel oyun etkinlikleri yapıldı. Etkinliğe İl Milli Eğitim Müdürlüğü Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Şube Müdürü Hacı Ahmet Geçen ve Temel Eğitim Şube Müdürü Abdulvahap Terece katıldı.

Erzincan Milli İrade Özel Eğitim Uygulama Okulunda gerçekleştirilen etkinlikte çocuklarla birlikte boyama yapılarak geleneksel oyunlar oynandı.