Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

500 Baş Düve Sübvansiyonlu Kredi İle Erzincan Çiftçisine Verilecek

AK Parti Erzincan Milletvekilleri Süleyman Karaman ve Burhan Çakır’ın girişimleri sonucunda tarım ve hayvancılıkta gelişim sürüyor. Ziraat Bankası Genel Müdürlüğü’nün onayı ile Erzincan 13 Şubat Ziraat Bankası Şubesinden 8 Milyon TL sübvansiyonlu kredi kullandırıldı.

AK Parti Erzincan Milletvekilleri

Erzincan için verilen yoğun çabaların neticesinde Erzincan Milletvekilleri tarım ve hayvancılık alanında ki gelişimlerle ilgili bir basın açıklaması yaparak 12-14 aylık 500 baş düvenin sübvansiyonlu kredi ile Erzincan çiftçisine verileceğinin müjdesini verdiler.

Erzincan Milletvekilleri konuyla ilgili olarak yaptıkları açıklamada; “Ziraat Bankası Genel Müdürü ile yaptığımız görüşmeler sonuç verdi. Ticaret Odası ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği ortaklığında kurulan ‘Erzincan Damızlık Hayvancılığı Geliştirme Organizasyon AŞ’ye Ziraat Bankası Genel Müdürlüğü’nün onayı ile Erzincan 13 Şubat Ziraat Bankası Şubesinden 8 Milyon TL sübvansiyonlu kredi kullandırılmıştır.

Önümüzdeki haftadan itibaren yurt dışından getirilecek 12-14 aylık 500 baş düve, tohumlanacak ve Ziraat Bankası 13 Şubat Şubesi’nden sağlanacak sübvansiyonlu kredi ile Erzincan çiftçisine verilecektir. Mevcut kredi, 2 yılı ödemesiz toplamda 7 yılda ödenebilecektir. Ödemeler, yıllık olup Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği’nin süt alım garantisi ile süt parasından hayvan başı her ay 75 TL kesilerek yapılabilecektir. Bu şekilde Tarım Kredi A.Ş. tarafından ilimize kurulan süt fabrikasına da hammadde sağlanmış olacaktır. Getirilecek hayvanlar, 300 adet simental, 150 adet montofon ve 50 adet ’de holştayn’dan oluşmaktadır.

Ayrıca;  Ahır inşaatları için sağlanan: 875 bin TL, Makine desteği için sağlanan: 175 bin TL, Düve desteği için sağlanan: 1 Milyon 250 bin TL olmak üzere toplamda 2 Milyon 300 bin TL hibe sağlanmıştır.

Bu büyük projede emeği geçenlere teşekkür eden Erzincan Milletvekilleri Süleyman Karaman ve Burhan Çakır, “Erzincan’ımıza hayırlı uğurlu olsun” ifadelerini kullandılar.