Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ara Tatil Bitti, Uzaktan Eğitim Başladı

Türkiye’de yeni tip Korona Virüs (Kovid-19) salgını nedeniyle eğitime verilen bir haftalık aranın ardından uzaktan eğitim başladı. Erzincan’da eğitim kapsamında öğrenciler TRT EBA TV Eğitim Bilişim Ağı EBA üzerinden eğitim almaya başladılar.

Türkiye’de yeni tip Korona

Çin’de ortaya çıkan ve dünyayı etkisi altına alan korona virüs salgını, Türkiye’de de görülmeye başlayınca önlemler artırıldı. Bu kapsamda okullara 1 hafta ara verildi. Tatil sonrası Milli Eğitim Bakanlığı, öğrencilerin eğitimlerinden geri kalmaması için uzaktan eğitim sistemini devreye soktu.

Uzaktan eğitim kapsamında İlkokul, Ortaokul lise öğrencileri 23.03.2020 pazartesi tarih itibariyle TRT EBA TV ve Eğitim Bilişim Ağı EBA üzerinden eğitim aşmaya başladılar.

Öğrenciler, TRT-EBA TV ve “eba.gov.tr” üzerinden, yayın akışı ve ders programını takip ederek, kendi sınıflarına ait ders anlatımlarının hangi gün ve saatte yapılacağını öğrenecek ve kendileri için belirlenen saat aralığında yayını izleyebiliyor.

Televizyonda, TRT-EBA TV İlkokul, TRT-EBA TV Ortaokul ve TRT-EBA TV Lise olmak üzere 3 farklı kanal, HD (yüksek çözünürlüklü) ve SD (Standart çözünürlüklü) olmak üzere toplam 6 kanal üzerinden yayın yapıyor. Yayın akışına, “eba.gov.tr” ana sayfasından ve TRT’nin internet sitesinden günlük ve haftalık ulaşılabiliyor.

TEKRAR YAPMA İMKÂNLARI OLACAK

Bakanlığın seçtiği, alanında başarılı öğretmenler tarafından hazırlanan ders anlatım videoları aynı kanalda ve gün içinde 1 veya 2 kez tekrar ediliyor. Tekrarlayan yayın akışı da yine “eba.gov.tr” ve TRT’nin internet sitelerinden öğrenebiliyorlar. Konu eksiği olan öğrenciler “eba.gov.tr” üzerinden kendi sınıfına ve eksik konularına ait içeriklere ulaşarak tamamlama çalışması yapabilecek. Öğretmenler tarafından EBA üzerinden gönderilecek etkinlik, soru ve diğer içerikler ile de öğrencilerin dersten uzaklaşmaması da sağlanmış oluyor.