Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

YKS ’de Erzincan’ın gururu oldular

3 buçuk milyondan fazla adayın katıldığı Yükseköğretim Kurumları Sınavı sonuçları açıklandı. Temel Yeterlilik Testi(TYT)’ de Erzincan Fen Lisesi Öğrencisi Mustafa Talha Keskin Türkiye 39’ncusu olurken Zehra Betül Dağdelen AYT ’de 123’ncü oldu.

3 buçuk milyondan fazla

17-18 2023 Haziran’da yapılan YKS ‘nin sonuçları ilan edildi. Adaylar sonuçlara, ÖSYM’nin internet sitesi üzerinden erişilebiliyor.

Sonucu öğrenince ilk olarak aileleri ile paylaştıklarını belirten Mustafa Talha Keskin ve Zehra Betül Dağdelen sınav başarılarını Sabah Gazetesi muhabirine anlattılar.

TIP OKUMAK İSTİYORUM

Memur baba ve ev hanımı annenin çocukları olan Mustafa Talha Keskin Erzincan doğumlu olduğunu, Okul yurdunda kaldığını belirterek; ben Erzincan Fen Lisesini tercih ederken kendime bir hedef koymuştum. Tıp doktoru olmak istiyordum. Bu yüzden çok çalıştım. Fakat çalışmalarımı hep plan dahilinde yaptım. Okul yurdunda kaldığım için kesinlikle hiç bir devamsızlık yapmadan tüm deneme ve kurslara katılım sağladım. Son senemde rehber öğretmenim ve sınıf öğretmenimizin de belirlediği çalışma programına tamamen uydum.  Sınava girerken kendimi ölçtüğümde ilk 100 içerisine girerim diye düşündüm. Sınav sonrasında hedefim ilk 50 olur dedim ve bugün sonuçları aldığımda Türkiye genelinde TYT ’de 39’ncu olduğumu gördüm çok mutluyum. Tıp okumak istiyorum. Öncelikle aileme desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Bir teşekkürde öğretmenlerime, okul idaremize ve arkadaşlarıma ediyorum. Başarının yolu düzenli ve planlı çalışma diyorum” dedi.

EĞİTİMCİ OLAN BABAMA TEŞEKKÜR EDERİM

Erzincan Fen Lisesi öğrencisi olan eğitimci babanın kızı olan Zehra Betül Dağdelen AYT ve eşit ağırlıkta Türkiye 123’ncüsü oldu. Özellikle son sınıfta çok çalıştığını eğitimci olan babasının verdiği ders planına göre çalıştığını ve başarıda öğretmenlerinin de büyük katkısı olduğunu söyledi.

İşletme okumak istediğini fakat Hukuk fakültesini de tercih edebileceğini belirten Dağdelen; çok çalışmaktansa düzenli çalışmanın faydasını gördüğünü söyledi.       

TERCİH SÜRECİ 27 TEMMUZ’DA BAŞLIYOR

YKS Tercih Kılavuzu’nun açıklamasının ardından üniversite hayali kuran milyonlarca aday için tercih süreci başlayacak.