Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

BİLSEM’ de küçük bilimciler için Zeka Atölyesi açıldı

Hayırsever iş insanı tarafından ailesi adına yaptırılan Erzincan Bilim ve Sanat Merkezi’nde (BİLSEM) Mehmet Gökçe Bilyay Yapay Zeka Atölyesi açılışı gerçekleştirildi.

Hayırsever iş insanı tarafından

Açılışa Erzincan Vali Yardımcısı Mehmet Emre Canpolat, İl Milli Eğitim Müdür yardımcısı Ferhat Albayrak, BİLSEM Müdiresi Yıldız Ertunç, Özel İdare Şube müdürleri, Azizler Holding’i temsilen Kaan Kızıldemir, ve davetliler katıldı.

BİLSEM’ de küçük bilimciler için Zeka Atölyesi açıldı

Atölyenin açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından Erzincan Bilim ve Sanat Merkezi sanat öğrencileri ve öğretmenleri tarafından kısa bir müzik dinletisi sunuldu. Özellikle küçük öğrencilerin piyano eşliğinde söyledikleri türkülere Vali Yardımcısı Canpolat’ ta eşlik etti.

Müzik dinletisinin ardından Azizler Holding Yönetim Kurulu Üyesi Didem Zapsu Bilyay tarafından eşi Mehmet Gökçe Bilyay adına yaptırılan yaklaşık iki buçuk Milyona mal olan Mehmet Gökçe Bilyay Yapay Zeka Atölyesi gezildi.

BİLSEM’ de küçük bilimciler için Zeka Atölyesi açıldı

Atölye gezisinde TÜBİTAK’ta yaptıkları projelerle derece alan BİLSEM öğrencileri Vali Yardımcısı Canpolat’a projelerini anlattılar.

TÜRKİYE FİNALİNDE FİZİK ALANINDA TÜRKİYE ÜÇÜNCÜLÜĞÜ KAZANDILAR

Türkiye derecesi alan projeler ile ilgili yapılan açıklamada; Erzincan Bilim ve Sanat Merkezi öğrencileri Fuat Kayra Kurttepe ve Emir Özdemir Fen Bilimleri öğretmenleri Esila Samur danışmanlığında yaptıkları “Lambadan Elektrik” projesi ile yapılan 17. TÜBİTAK ortaokul öğrencileri araştırma projeleri yarışması Türkiye finalinde fizik alanında Türkiye üçüncülüğü kazandılar. Bilim ve Sanat Merkezleri özel yetenekli öğrencilerin proje tabanlı çalışmalar yürüttüğü öğretmenlerinden aldığım mentörlük desteği ile bilimsel faaliyetlerin yürütüldüğü bir merkezdir. Merkezde özel yetenekli öğrenciler yetenek ve ilgi alanları doğrultusunda öğretmenleri rehberliğinde proje çalışmaları yapmakta grup ve bireysel etkinlikler yürütmektedir. Öğrencilerimizin danışmanları gözetiminde yaptıkları “Lambadan Elektrik” projesinde doğal ve yapay ışık kaynakları kullanılarak sürekli ve  yenilenebilir enerji üretilmiştir ve üretilen enerji depolanmıştır. Yapılan “Lambadan Elektrik” projesinin daha sonra yürütülecek çalışmalarla bir ürüne dönüşmesi faydalı model ve tasarım tescillerinin alınması için de gerekli çalışmalar yürütülmektedir” ifadelerine yer verildi.

BİLSEM’ de küçük bilimciler için Zeka Atölyesi açıldı

Öğrencilerin proje sunumlarının ardından Vali Yardımcısı Canpolat, Özel İdare Şube Müdürlerine Vetaverse gözlük teknolojisini denetti. Şube Müdürleri ve Vali Yardımcısının Vetaverse gözlük kullanımı esnasında yaşanan espriler katılımcılara da neşeli dakikalar yaşattı. Vali Yardımcısı Canpolat’a Şube müdürünün “şuan sizi uzay üstünde gibi görüyorum” sözünün ardından Vali Yardımcısı Canpolat’a gözlüğü denedi. Vali Yardımcısı Canpolat Vetaverse gözlüğünü denedikten sonra “biz bununla şuan toplantı yapabiliriz. Burası cennet gibi bir yer. Müdürlerimize bu gözlükte bir tane vereceğiz. Toplantılarımız bu şekilde yapacağız” dedi.

YETENEKLİ ÖĞRENCİLERİMİZİN YENİLİKÇİ DÜŞÜNME BECERİLERİNİN GELİŞTİRİLMESİ SAĞLANACAK

Vali Yardımcısı Mehmet Emre Canpolat açılış ile ilgili yaptığı kısa konuşmasında;  “İl Milli Eğitim Müdür Yardımcımız, öğretmen ve öğrencilerimizle birlikte Erzincan Bilim ve Sanat Merkezi’nde hayırsever hemşerimizin desteğiyle oluşturulan yapay zeka atölyesinin açılış programına katıldık. Atölyede uygulanacak programlar ile temel yapay zeka kavramlarından başlayarak ileri düzey uygulamalara kadar geniş bir yelpazede eğitim imkanı sunularak özel yetenekli öğrencilerimizin teknolojiyle olan bağlarının güçlendirilmesi ve yenilikçi düşünme becerilerinin geliştirilmesi sağlanacak. Atölyenin kurulmasında katkı sunan hayırseverimize teşekkür ediyor, öğrencilerimize başarılar diliyorum” dedi.

Erzincan Bilim ve Sanat Merkezi’nde (BİLSEM) Mehmet Gökçe Bilyay Yapay Zeka Atölyesi açılışı atölyelerin gezilmesinin ardından verilen küçük ikramın ardından sona erdi.