Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Klorun Saçlara Verdiği Hasar Nasıl Onarılır?

Klorun Saçlara Verdiği Hasar Nasıl Onarılır?, Kış mevsiminin gelmesiyle birlikte yazın sıcak günlerinde serinlemek ve eğlenmek için sıkça ziyaret ettiğimiz havuzlar ve deniz özlemi baş gösterir. Ancak saçlarımıza yaz aylarında maruz kaldığımız klorlu havuzlar ve deniz suyu, kışın da etkisini sürdürebilir.

Klorun Saçlara Verdiği Hasar

Klorun saçlara verdiği hasarı onarmak ve saçlarımızı kış aylarına sağlıkla taşımak için nelere dikkat etmeliyiz?

Klor, havuz suyunun dezenfekte edilmesine yardımcı olan bir kimyasaldır. Ancak bu kimyasal, saç tellerimize temas ettiğinde istenmeyen etkilere yol açabilir. İşte klorun saçlarımıza verdiği hasarlar ve bu hasarları onarmak için izleyebileceğiniz bazı yollar:

Kuruyan Saçları Nemlendirme:

Klorlu su saçın doğal nemini hızla emer. Bu, saçların kurumasına ve cansızlaşmasına neden olur. Saçları nemlendirmek için derinlemesine bir bakım yapmak önemlidir. Bunu yapmanın etkili bir yolu saç maskeleri veya saç kremi kullanmaktır. Özellikle B5 vitamini (Pantenol) içeren ürünler saçları nemlendirmek ve yumuşatmak konusunda oldukça etkilidir. Bu vitamini içeren saç maskelerini haftada bir veya ihtiyaca göre kullanarak saçlarınıza kaybettiği nemi geri kazandırabilirsiniz.

Renk Değişikliklerine Karşı Önlem:

Klor, saç renginizi soltabilir, özellikle de sarı veya açık renkli saçlara sahipseniz. Saç renginizin solmasını önlemek için şapka veya bone takmak iyi bir fikirdir. Ayrıca saçlarınızı yıkadıktan sonra sirke kullanmak, saç teli üzerindeki klor kalıntısını çözebilir ve saç renginizi koruyabilir. Sirkeyi suyla karıştırarak durulama suyu olarak kullanabilirsiniz.