Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Av. Aktürk; Barolar halkın avukatıdır

Vatandaşların adli yardım hizmetlerinden ve içerikleri ile ilgili bilgilendirmelerde bulunan Erzincan Barosu Başkanı Av. Adem Aktürk; Hukuki yardıma ihtiyaç duyan ve avukat tutmaya maddi imkânı yeterli olmayan vatandaşlarımız için Barolar tarafından ücretsiz avukat görevlendirmesi yapılmaktadır” dedi.

Vatandaşların adli yardım hizmetlerinden

Vatandaşlarımızın adli yardım hizmetlerinden ve içeriğinden haberdar olmalarını sağlamak amacıyla, Erzincan’ın çeşitli yerlerindeki billboard ve raket adı verilen reklam panolarında bilgilendirici ilanlar verdiklerini belirten başkan Aktürk; Adli yardım, ekonomik açıdan elverişsiz olanlara hak arama özgürlüğünü kullanma olanağı sağlamaktadır. Adli yardım hizmetinin amacı; adalete erişimi sağlamak ve hak arama özgürlüğünün önündeki engelleri kaldırarak avukatlık ücretini karşılama olanağı bulunmayan kişilerin avukatlık hizmetlerinden yararlandırılmasıdır.

YALNIZ DEĞİLSİNİZ, AVUKATINIZ YANINIZDA

Sosyal devlet ilkesinin gereği olarak, hukukta eşitliğin sağlanması için haksızlığa uğramış ya da dava açmakta haklı olan kimselerin mali olanaklarının yetersiz olması sebebiyle hak kaybına uğramamalarını sağlama amacıyla, yargının savunma mekanizmasının temsil eden avukatlarımız sosyal sorumluluk bilinciyle hareket etmektedirler.

Hukuki yardıma ihtiyaç duyan ve avukat tutmaya maddi imkânı yeterli olmayan vatandaşlarımız için Barolar tarafından ücretsiz avukat görevlendirmesi yapılmaktadır. Adli yardımdan yararlanan kişinin avukatlık ücreti Baro tarafından karşılanmaktadır. 1136 sayılı Avukatlık Kanunu’nun 176. maddesine göre verilen adli yardım hizmeti, Baromuzun çalışmaları ile halka büyük bir hukuki destek olarak ulaşmaktadır. Ayrıca Adli Yardım Nöbet Uygulamamız ile de görevli avukatlarımız tarafından vatandaşlarımıza hafta içi her gün ücretsiz hukuki danışmanlık hizmeti verilmektedir.

VARAMDAŞLARIMIZIN HAK VE ADALET ARAYIŞININ KAPSAMINI GENİŞLETTİK

Adli Yardım kapsamı genişleterek; aile hukukundan kaynaklanan davaların tamamı, kişisel hukuk, AİHM kapsamındaki davalar, iş hukukunun sigortalılığın tespitine dair bölümü, şiddete maruz kalan kadınlarımızın davaları ve konu ayrımı gözetmeksizin engelli vatandaşlarımızı davalarının tamamı bu kapsama dahil edilmiştir. Amacımız daha çok sayıda hak sahibi vatandaşımıza hukuki destek sağlamaktır. Hem meslektaşlarımız hem de vatandaşlarımızın bu haktan yararlanmasıdır” dedi.