Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Erzincan’da sağlık ekipleri vatandaşları KKKA ’ya karşı uyarıyor

Erzincan'da İl sağlık müdürlüğü ekipleri, ilçe ve köyleri ziyaret ederek Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı, hastalık belirtileri, bulaşma ve kenelere karşı vatandaşları uyarıyor.

Erzincan'da İl sağlık müdürlüğü

İl Sağlık Müdürlüğünün sosyal medya hesabından yapılan açıklamaya göre, Kemah ilçe hastanesine bağlı Toplum Sağlığı Merkezi personeli KKKA hakkında ilçede bulunan işletmeler ve köylerde bulunan vatandaşlara bilgilendirme yaptı.

Ekipler, Özdamar Köyü Salkım-Ser işletme çalışanlarına ve Kerer Köyünde yaşayan vatandaşlara, KKKA ile ilgili alınması gereken önlemler ve yapılması gerekenler hakkında bilgi verdi

Kırım-Kongo kanamalı ateşi (KKKA), Nairovirüslerin neden olduğu ateş, cilt içi ve diğer alanlarda kanama gibi bulgular ile seyreden kene kaynaklı bir enfeksiyondur. Son yıllarda tedavide görülen gelişmelere rağmen, bu enfeksiyonlarda ölüm oranları hala yüksektir.
İnsanlar virüsü; Enfekte kenelerin yapışması/kan emmesi sırasında salgıladıkları tükürük salgısı ile, Enfekte kenelerin çıplak elle ezilmesi sırasında temasla, Viremik hayvanların kan ve dokuları ile temasla, Viremik hastalarla (kan ve diğer vücut sıvıları)temas ile olmaktadır.,
KKKA ‘ne yakalanmış insanlarda hastalık belirtileri nelerdir? İnsanlarda; hastalık ateş, üşüme-titreme yaygın kas ağrıları, bulantı-kusma, ishal, yüzde kızarıklık, karaciğerde büyüme ve kanama ile kendini gösterir. Ateş, kırıklık, kas ağrısı, iştahsızlık, baş ağrısı, aşırı duyarlılık, sırt ağrısı, kol ve bacaklarda ağrı, mide bölgesinde ağrı, bel bölgesinde ağrı gibi belirtiler ile ani olarak başlamaktadır. Bazen bu bulgulara kusma, karın ağrısı ve ishal ilave olabilmektedir. Gövde ve kol ve bacaklarda cilt içi kanama görülebilir. Burun kanaması ve değişik alanlarda kanama bulguları bulunabilir.