Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Erzincan’da Nevruz Bayramı kutlandı

Bugün 21 Mart. ‘Baharın müjdecisi’, ‘Yeni yılın başlangıcı’ olarak nitelendirilen Nevruz Bayramı. Nevruz, en kadim Türk geleneklerinden biri. Doğanın uyanışını, bereketi, birliği ve kardeşliği sembolize eder.

Bugün 21 Mart. 'Baharın

Erzincan Valiliği ve Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi işbirliğinde düzenlenen Nevruz Bayramı etkinliğinde, Nevruz ateşi yakıldı, demir dövüldü, halaylar çekildi. Yağan yağmura rağmen yoğun katılımla Nevruz kutlandı.

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörlük binası önünde gerçekleştirilen etkinliğe Erzincan Vali Vekili Mehmet Emre Canpolat, EBYÜ rektörü Prof. Dr. Akın Levent, Üniversite üst yönetimi, Akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Erzincan Belediyesi Mehteran takımının seslendirdiği marşlar ile devam etti. Ardından Erzincan Vali Vekili Mehmet Emre Canpolat ve EBYÜ Rektörü Prof. Dr. Akın Levent tarafından Nevruz Ateşi yakıldı. Protokol ve öğrenciler yakılan ateşin üzerinden atlayarak renkli görüntüler verdiler.

Nevruz Ateşinden atlayan öğrenciler ve protokol mensupları örs üzerinde demir dövdü. Törene katılanlar yakılan Nevruz ateşinin etrafında baharın müjdecisi olan Nevruz Bayramını müzik eşliğinde halaylar çekerek kutladılar.

Törene katılan Erzincan Binai Yıldırım Üniversitesi Öğrencileri yakılan Nevruz Ateşi üzerinden atladıklarını, örs üzerinde demir dövdüklerini ve halay çekerek eğlendiklerini ifade ederek herkesin Nevruz Bayramı’nı kutladılar