Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Erzincan SMA-1 hastası Nilperi Bebek için tek yürek oldu

SMA Tip 1 Hastalığı teşhisi konulduğu günden bugüne tam 1 yıl geçmesine rağmen Erzincan’ın tek SMA-1 hastası olan Nilperi Bebeğin acilen tedavinin karşılanması amacıyla istenilen rakama halen ulaşılamadı.

SMA Tip 1 Hastalığı

Nilperi bebeğin tedavisinin acil olarak gerçekleştirilebilmesi için Erzincan adeta tek yürek oldu.

Erzincan Şehit Ailelerini Koruma Derneği Başkanı Abdulkadir Zengin 09 Mart 2024 tarihinde tüm kamu ve sivil toplum kuruluşlarının katıldığı bir canlı yayın düzenleneceğini ifade ederek sadece Erzincan değil tüm Türkiye’de bir olacağız Nilperi Bebeğimize can olacağız” dedi.

“ERZİNCAN TEK YÜREK” MOTTOLU CANLI YAYIN DÜZENLENECEK

Konuşmasının devamında Zengin tüm duyarlı çevreleri bu toplantıda katkı sunmaya davet etti. Nilperi Bebek için artık sayılı günler kaldı. Bu nedenle Erzincan’da adeta bir dayanışma ruhu yükselmiş durumda. Birbirinden farklı etkinliklerle Nilperi Bebek için dayanışma çalışmalarına her gün bir yenisi daha ekleniyor. Erzincan’da yaşanan bu hassasiyeti tek ses haline getiren bir dayanışma etkinliği de Erzincan Şehit Aileleri Koruma Derneğinden geldi. Dernek adına 09 Mart 2024 Cumartesi günü saat 19.00’da belirleyeceğimiz bir salonda ‘Nilperi Bebek İçin “Erzincan Tek Yürek” mottolu canlı yayın düzenleyeceklerini belirten Dernek Başkanı Abdulkadir Zengin Nilperi bebeğin Erzincan’da tek SMA hastası bebek olduğunu, bunun Erzincanlılar için adeta bir sınav gibi olduğunu, son günlerde yaşadığımız İliç maden kazasının ardından Erzincan’da vatandaşlarımızı üzen hadiselerin yaşandığını gerçekleştirdiğimiz İstişare Toplantısı ile adeta bu yaşadığımız faciaların bir lokmasını Nilperi Bebeğimize göstereceğimiz katkı ile gerçekleştirileceğini belirtti.

ERZİNCAN’DA YAŞAYANLAR OLARAK YÜZÜMÜZÜN AKIYLA ÇIKACAĞIMIZA İNANIYORUM

Bu kapsamda gençlerin yoğun ilgi gösterdiği Erzincan Dörtyol Meydanında 3 günlük düzenlenen kermeste aynı zamanda 09 Mart 2024 tarihi için vatandaşlara çağrıda bulunulacağını belirten Erzincan Şehit Aileleri Koruma Derneği Başkanı Abdulkadir Zengin konuşmasının devamında; “Erzincan Şehit Aileleri Koruma Derneği olarak SMA Tip 1 Hastalığı olan Nilperi Bebeğimiz için çeşitli etkinlikler düzenlendi ama yeterli sayıya ulaşamadığımız için yeni etkinlik kararı aldık. Biz dernek olarak Erzincan’da ne kadar dinamik varsa STK, Vakıf, Dernek, Cemiyet, İş İnsanlarının tamamının ortak katılacağı bir platform oluşturarak 9 Mart akşamı bir canlı yayınla toplanan rakamları ailemizin çocuğuna bağışlayıp inşallah tedavi masrafını karşılamış ve Erzincan’ın gündeminden bu işi bitirmiş ve çözmüş olacağız. İnşallah Erzincanlı veya Erzincan’da yaşayanlar olarak yüzümüzün akıyla çıkacağımıza inanıyorum. Tüm Erzincanlılardan, çevremizden şehir dışından özellikle bu işe gönül vermiş yurt dışındaki vatandaşlarımızın bu konuda duyarlı olmalarını ve bu kampanyamıza destek vermelerini arz ediyorum. İfadelerine yer verdi.