Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Erzincan İHH’ dan Gazze’ye 26 ton un yüklü yardım tırı yola çıktı

Gazze’deki ablukayı kırmak ve vahşeti yaşayan mazlumlar ile bir iyilik köprüsü oluşturmak için harekete geçen İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği İHH ‘Özgürlük Filosu Yeniden Yola Çıkıyor’ başlığıyla Gazze’ye yardım çağrısında bulundu.

Gazze’deki ablukayı kırmak ve

Çağrıyı takiben Erzincan’da çalışmalarını hızlandıran Erzincan İHH hayırsever vatandaşların yardımıyla toplanan 26 ton un dolu tırı bölgeye gönderdi.

Mübarek Ramazan ayında bir ayni yardım kampanyasıyla başlatılan destek çalışmasında başta un olmak üzere nohut, pirinç, sıvı yağ, battaniye ve sünger yatak gibi acil ihtiyaçların tamamlanması için yardımlar yola çıkmaya başladı.

Toplanan gıda paketleri tırlara yüklenerek Gazze’ye ulaştırılıyor. Erzincan İHH başlatılan acil eylem planı çerçevesinde ilk tırını Gazze’ye gönderdi. Erzincan İHH ile Gazze’deki mazlumlara destek olmak isteyen vatandaşlar 0446 224 66 88 – 0507 917 24 42 numaralarından iletişime geçebiliyor.

İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği (İHH) Erzincan Şube başkanı Mustafa Uçar, İHH olarak kurulduğumuz günden bu güne kadar bölge, din, dil, ırk ve mezhep ayrımı yapmaksızın dünyanın herhangi bir yerinde sıkıntıya düşmüş, felakete uğramış, zulüm görmüş, aç ve açıkta kalmış tüm insanlara insani yardım ulaştırmak ve bu insanların temel hak ve hürriyetlerinin ihlal edilmesini önlemek üzere çalıştık ve çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Yapılan basın açıklaması edilen duanın ardından Erzincan’dan 26 ton un yüklü Filistin Gazze yardım tırı bölgeye doğru yola çıktı.