Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Erzincan’da Gazze Şehitleri için Gıyabi Cenaze namazı kılındı

Erzincan’da Cuma Namazı sonrasında bir araya gelen sivil toplum kuruluşları ve cami cemaati Filistin ve Gazze şehitleri için gıyabi cenaze namazı kılındı ve ardından basın açıklaması yapıldı.

Erzincan’da Cuma Namazı sonrasında

Erzincan İl Müftü yardımcısı Gökhan Baden tarafından kıldırılan gıyabi cenaze namazına Sivil toplum kuruluşları yanı sıra cami cemaati ve vatandaşlar katıldı.

GAZZE’DE 188 GÜNDÜR ZULÜM, KATLİAM, SOYKIRIM BÜTÜN DÜNYANIN GÖZLERİ ÖNÜNDE DEVAM EDİYOR

Kılınan Gıyabi cenaze namazının ardından Erzincan Filistin Dayanışma Platformu adına açıklama yapan Diyanet Sen Erzincan Şube başkanı Zakir Yıldız; “Bugün Burada insanlığımız için, kardeşlerimiz için, zalimlere karşı duruşumuzu göstermek için, unutmamak için, unutturmamak, vahşete ve zulme alışmamak için beraberiz. Bugün Ramazan Bayramının son gününü idrak ettiğimiz 12 Nisan 2024, Gazze’de 188 gündür zulüm, katliam, soykırım bütün dünyanın gözleri önünde devam ediyor. Erzincan Filistin Dayanışma Platformu olarak Çocuk Katili Siyonistleri bir kez daha lanetliyoruz. Ramazan bayramının birinci gününde 3 oğlu ve 3 torunu şehit edilen, Hamas lideri İsmail Heniye’yi tebrik ediyoruz. Ailesinden altmış kişiyi bu savaşta şehit veren bir liderliğin, bozulmayan metaneti karşısında tüm azgın güçlerin diz çökeceğine inanıyoruz.

Dünyanın dört bir yanından feryatlar yükseliyor. Siyahı, beyazı, zengini ve fakiri hiçbirini ayırt etmeksizin insanlığı temelinden sarsan insanlık dışı bir olaya şahitlik ediyoruz. Gazze, tarihin tanık olmadığı bir soykırım ile karşı karşıya. Savaş kelimesinin kapsamının, artık belirgin bir tanımı yok. Zira masum insanları, kadınları ve çocukları bu tanımın hedefi haline getirmekten sakınmayan bir dünyada yaşıyoruz. Ahlaki hiçbir zemin, cereyan eden vahşete engel olamıyor. Yaşananlar insanlık vicdanında derin yaralar açarken, insanlık Gazze’de yaşanan zulme taraf olmaktansa kendisini ateşe vermeyi daha anlaşılır bir tercih olarak görüyor. Bunca talanın, zulmün ve katliamın önünde insan olarak kalmanın bedelini Gazze halkı, evlatlarının kanları ve kemikleriyle ödüyor. Esaretin her türlüsüne, aziz bir teveccüh ile karşı koyan ve elindeki tüm imkanları, Kudüs’e ve Gazze’ye seferber eden Kassam Tugaylarına ve onu kucaklayan Gazze halkına muzafferiyetler diliyoruz. Özgürlüğü hak eden bir mücadele varsa şüphesiz bu mülkün yegâne hak edeni bu günlerde Gazze halkından başkası değildir.

DEVLETİMİZİN İSRAİL’E KARŞI ALMIŞ OLDUĞU AMBARGO KARARINI DESTEKLİYORUZ

Devletimizin geç de olsa İsrail’e karşı almış olduğu ambargo kararını destekliyor ve diğer İslam ülkeleri ile vicdan sahibi olan bütün dünya devletlerinin de bu kararın devamını getirmelerini temenni ediyoruz. Ramazan bayramının son günü olan bu günde, bayramın manevi ikliminde Gazzeli Kardeşlerimizi dualarımıza katalım, ümmet olarak dilimizin bağı çözülsün, elimizden bir şey gelsin, kardeşlerimizin direnişi, Ümmetin dirilişine vesile olsun diye dua edelim. İsrail mallarını boykota devam edelim. Uluslararası hukukun, kanunların yalnızca güçlü olanların zayıf olanlara yaptırımları doğrultusunda işletildiği bir düzenin içerisindeyiz. Gazze, kendi işgaline gösterdiği mukavemet ile kendisini özgür sanan birçok göstermelik demokrasiyi temelinden sarsmıştır. Aksa Tufanı, kaynağı fıtrat olan adalet duygusunu tüm dünyada harekete geçirmiştir. Toplumlarına adaletsizlik ile hükmeden bütün kukla idarecilerin tahtları sallanmıştır. Gazze’nin başlattığı tufan, halkların ihyasında bu yüzyılın mimarı olacaktır.

EMPERYALİZMİN VE SİYONİZM’İN SONU, AKSA TUFANI İLE BAŞLAMIŞTIR

Batının insana olan bakışı, milyonlarca insanın açlık ve susuzluk ile imtihanı karşısında tüm benliğiyle ortaya çıkmış oldu. İnsan haklarının, her insanın hakkı olmadığını tam anlamıyla idrak etmekteyiz. Batılı devletler nezdinde Müslümanlar hiçbir zaman eşitlerden bir eşit olmadı. Bu çarpık bakış açısı ve adaletsizliğe karşı verilen mücadelede, Aksa Tufanı hem kendisini hem de esir edilmiş bütün zihinleri özgürlüğe kavuşturacak tertemiz bir devrimdir.

FİLİSTİN HALKININ ÖZGÜRLÜK MÜCADELESİNİN SONUNA KADAR ARKASINDAYIZ

Erzincan Filistin Dayanışma Platformu olarak, Filistin halkının özgürlük mücadelesinin sonuna kadar arkasındayız. Aylardır meydanlarda yükselttiğimiz ses, milletin iradesi olarak nasıl uluslararası kamuoyunda yansıyorsa, ülke yöneticilerinin de bu sesi uluslararası platformlara taşıması gerektiğine inanıyoruz. Aksa Tufanı, İslam coğrafyasının kanla yazılmış özgürlük hikâyesidir. Bu hikâyenin bütün kahramanlarını ailemizin bir ferdi gibi bağrımıza basıyor ve kardeşlerimiz olarak kabul ediyoruz. 188 gündür işgal altında bombalarla inim inim inleyen, kan ve gözyaşının sembolü haline gelen, açlık ve tecavüzün boy gösterdiği, kabirsiz şehitlerin şehri GAZZE, Ramazan’ın gölgesinde geçirdiğimiz, çaresiz, dua ve maddi yardımın dışında elleri kolları kırık bir ümmet coğrafyasında, Ramazan bayramını idrak ediyoruz. Bu günlerde GAZZE ‘nin kurtuluşu Doğu Türkistan ve tüm mazlum coğrafyaların kurtuluşuna vesile olması duası ile bayramınız mübarek olsun” dedi.

Yapılan konuşma sıklıkla atılan slogan ve tekbirlerle kesilirken açıklama sonrasında vatandaşlar olaysız bir şekilde ayrıldılar.