Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

SMA Tip 1 hastası Nilperi bebek için kermes düzenlendi

SMA Tip 1 Hastalığı teşhisi konulduğu günden bugüne tam 1 yıldan fazla zaman geçmesine rağmen Erzincan’ın tek SMA-1 hastası olan Nilperi Bebeğin acilen tedavisinin karşılanması amacıyla istenilen rakama halen ulaşılamadı.

SMA Tip 1 Hastalığı

Nilperi bebeğin tedavisinin acil olarak gerçekleştirilebilmesi için Erzincan adeta tek yürek olurken, Niyaziye Eğitim, Kültür ve Dayanışma Vakfı Erzincan İl Temsilciliği tarafından günü birlik kermes düzenlendi. Vakıf tarafından düzenlenen kermeste elde edilen tüm gelir Nilperi bebeğin tedavisine aktarılacak.

Erzincan merkez Dörtyol Cumhuriyet Meydanı’nda açılan kermeste gıda ürünlerinin yanında farklı ürünlerde yer aldı. Gıda ürünlerinde özellikle Erzincanlılarında çokça tükettiği ve sevdiği saçta  gözleme de sıcak sıcak kermes alanında yapılıp Erzincan halkına servis edildi. Gözlemenin yanı sıra el yapımı börek, tatlı çeşitleri, pasta çeşitleri, zeytinyağlı dolma, hamur işi gıdalar ve daha birçok ürünler Nilperi bebeğin tedavisine destek olma amaçlı satışa çıkarıldı.

Niyaziye Eğitim, Kültür ve Dayanışma Vakfı Erzincan İl Temsilciliğince düzenlenen kermes ile ilgili yapılan bilgilendirmede; “Kermesimiz Niyaziye Eğitim Kültür ve Dayanışma Vakfı olarak Erzincan’ımızın bebeği SMA hastası Nilperi için düzenlendi. Bir günlüğüne düzenledik. Sadece bugün özel düzenledik. Sabah 9’dan akşam 5’e kadar hizmet verecek. Kermesimizde Erzincanlıların çok sevdiği odun ateşinde patatesli ve peynirli gözlemelerimiz var. Zeytinyağlılarımız var. Çiğ köftemiz var. El kesmesi kadayıfımız var. Su böreğimiz var. Diğer tatlı çeşitlerimiz var. Herkesin gelip bu hayırda bulunmasını istiyoruz Nilperi bebek için.” İfadelerine yer verildi.