Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

EBYÜ, Diş Hekimliği Fakültesi ilk mezunlarını verdi

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi son sınıf öğrencilerinin 2022-2023 eğitim dönemi mezuniyet töreni, Prof. Dr. Erdoğan Büyükkasap Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlendi. Öğrenciler, mezuniyet coşkusu yaşadı.

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi ilk mezunlarını verdi. 2018 yılında ilk öğrencilerini alan Diş Hekimliği fakültesi 2023 yılı dönem sonunda 55 yeni ilk mezunlarını verdi.
Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Prof. Dr. Erdoğan Büyükkasap Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenlenen mezuniyet töreni Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Müzik bölümü tarafından verilen mini konserin ardından Fakülte birincisi Berfe Şiltelioğlu mezun öğrenciler adına konuşmasını yaptı. Şiltelioğlu; 6 Şubat tarihinde meydana gelen depremde etkilenen 11 il içerinde yer alan Kilis’te doğan ve büyüyen biri olarak depremde tüm hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet dileyerek konuşmasına başladı. Ülkemizde Üniversite öğrenimi görme fırsatı yakalamış aytıcalıklı biri olarak Milletimize ve ülkemize karşı sorumluluklarımızın bilincindeyiz diyerek konuşmasını sürdüren Şiltelioğlu, Bizlere güvenilir bir çatı olan Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi bünyesinde yaşamaktan ve mezun olmaktan dolayı mutluluğumu buradan paylaşmak isterim. Bilimin ve Teknolojinin günlük yaşamın her alanında yaygın olarak kullanıldığı, büyük düşünülüp ufukların geniş tutulduğu çağımızda, Üniversite eğitimi görmenin, ülkesel kalkınmanın en önemli belirleyicilerinden biri olduğuna inanıyoruz. Bizler çağı yakalamış bir Türkiye hedefi doğrultusunda, Atatürk’ün çizdiği yolda, kurmuş olduğu Cumhuriyetin temel ilkelerine bağlı ülkesi ve milleti ile ölünmez bir bütün olan üniter devlet yapısının vazgeçilmezliği anlayışına sahip, bilimin ve aklın haberliğiyle hareket etmek zorunda olduğumuzun bilincindeyiz. Hepimizin farkında olduğu gibi Diş Hekimliği, özveri, sabır ve bilgi birikimi gerektiren bir meslektir. Bu zorlu süreçte bizlere destek veren tüm öğretmenlerimiz, arkadaşlarımıza ve ailemize sonsuz teşekkür ederim” dedi.
Ardından konuşmasını yapan Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ertunç Dayı; Burada ortak bir sevinci paylaşmak için bir aradayız. 2013 yılında kurulan 2018 yılında ilk öğrencilerini alan Diş Hekimliği Fakültemiz şuan ilk mezunlarını vermenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bugün eğitim öğretim boyunca verilen tüm emeklerin karşılığını, somut olarak gördüğümüz bir gün. Bugün 5 yıllık eğitimlerinizi tamamlayarak mezun olduğunuz gün. Hem üniversite eğitimi öncesinde, hem de üniversite eğitimi süresince büyük emekler sarf ettiniz ve mezuniyet belgelerinizi almayı hak ettiniz. Muzun olan öğrencilerimizin aileleri bu mutluluğu hak ediyorlar. Unutmayın ki bu meslek her zaman sizlerden en iyisini bekleyecektir. Sağlık alanında çalışmak herzaman fedakarlıkgerektirir. Bilimsel toplantı ve çalışmalara mutlaka katılım sağlayın. Yeni bilgileri takip edin ve yeniliklere herzaman açık olun” dedi.
Son olarak konuşmasını yapan Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akın Levent mezuniyet töernine katılım sağlayanlara teşekkür etti. Levent konuşmasının devamında; Burada ki mezuniyet töreninde mezun olan öğrencilerimiz ve aileleri kadar bizleri de heyecanlandırıyor. Bu yıl Üniversitemiz Diş Hekimliği Fakültesi ilk mezunlarını veriyor. Bende sizlerin ve ailelerinizin bu mutluluklarını paylaşıyorum. 5 Yıl boyunca burada eğitim aldınız inanıyorum ki aileleriniz sizlerle gurur duyuyor. Eğitim dönemleri içerisinde kendilerini ziyaret ettidiğimde ne kadar kaliteli yetiştiklerini gördüğümde bende gururlandım, gövsüm kabardı. Burası sadece öğretim yeri değil aynı zamanda eğitim yeri. Çok güzl arkadaşlıklar oluşturdular. Burada ki 5 yıllkı eğitimiz son değil bundan sonrada çok öğreneceğiniz çok şeyler olacak. Yeniliklere açık olacak kitaplarımızı elimizden bırakmayacağız. Akademik çalışmalarınıza devam edeceksiniz. Son olarak pandemide, depremde hayatlarını kaybeden sağlıkçılarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Yolunuz açık olsun” ifadelerine yer verdi.
Rektör Levent’in konuşmasının ardından dönem birincisi Berfe Şiltelioğlu’un yaş kütüğüne ismini çakmasının ardından tüm mezun olan öğrencilere belgeleri verildi. Mezuniyet programı toplu fotoğraf çekimi ve ardından kep fırlaımının ardından sona erdi.