Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ayvaz, Tarihten Ders Alınmalı

ERDEF, Ankara’da yaşayan yüzlerce Erzincanlı Muharrem ayı münasebetiyle bir araya geldi. Aşüre ikram edilen programda Kuran’ı Kerimden sureler okunarak dua edildi. Halk müziği sanatçısı Ahmet Alagöz deyiş ve Erzincan türküleri söyledi

ERDEF, Ankara’da yaşayan yüzlerce

Toplantı başında bir konuşma yapan Federasyon Başkanı Selahattin Ayvaz; Muharrem Ayı’nın önemine değinerek, organizasyona destek veren Çayırlı Yeşilyaka Derneği’ne ve Başkanı İbrahim Seçer’e teşekkür ederek Aşure geleneğini anlattı.

Federasyon olarak önemli günlerde hemşerilerle bir araya geldiklerini belirten ERDEF Başkanı Ayvaz şunları söyledi.“ Günümüzde ülke olarak, bölge olarak hemşeriler olarak belli sıkıntılar yaşanıyor. Muharrem ayı dinimizin önem verdiği aylardan biridir. Nuh Tufanı ve tarihte bu ay yaşanan acı olaylar Aşure geleneğini oluşturmuştur. Bu gelenek güzel bir gelenektir. İnsanlık tarihte yaşanmış olaylardan ders ve ibret almalıdır. Bu acı olaylardan ders ve ibret alacağımıza sanki örnek teşkil ediyor. Biz aynı hataları, aynı bakış açısını, aynı anlayışı devam ettirmekte ısrar ediyoruz.

Bizim için Erzincan kavramı, Erzincanlılar çok önemli. Hemşerilerimiz arasında siyasi görüş, fikir düşünce ve mezhep farklılığı da olsa bizler biriz, birlikte olmak zorundayız. Sıkıntıları birlikte yaşıyoruz. Çevremizdeki ülkelerde yaşanan olaylar bizlere büyük ders vermektedir. Yerinden- yurdundan olmuş kişilerin namus da dâhil insani değer ve hakları erozyona uğramıştır. Dolayısıyla Muharrem Ayı’nın bu manevi ikliminde bizler daha akıllı, daha bilgili olarak, hamasetle yürümeyen, insani değerleri yükseltmemiz gereken bir dönemdeyiz. Hemşeriler olarak ülkemizin birliğine, dirliğine ve sorunların aşılması konusunda devletimize hizmet edeceğiz” dedi.

Açılış konuşmasından sonra Emekli İmam Murat Yıldırım Kuran’ı Kerim’den sure okudu ve dua etti. Toplantıya katılanlara Aşure ikramı yapıldıktan sonra Türk Halk Müziği ses sanatçısı Ahmet Alağöz deyiş ve Erzincan türküleri seslendirdi.