Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Erzincan İl Halk Kütüphanesi tarafından vatandaşlara ‘Gezici Kütüphane’ tanıtıldı

1964 yılından itibaren her yıl Mart ayının son Pazartesi günü hafta boyunca kutlanan Kütüphane Haftasının bu yılki teması “Dijital Geleceğin Anahtarı: Yapay Zekâ Temelli Akıllı Kütüphaneler” oldu.

1964 yılından itibaren her

60’ncı Kütüphane Haftası kapsamında Erzincan İl Halk Kütüphanesi tarafından vatandaşlara ‘Gezici Kütüphane’ tanıtıldı.

Erzincan Cumhuriyet Meydanında vatandaşlarla buluşan Gezici Kütüphane ile kütüphanelere ve kütüphanelerin akılcı kullanımına dikkat çekiliyor. Erzincan Valiliği, Erzincan İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Erzincan İl Halk Kütüphanesi koordinesinde başlatılan 60. Kütüphane Haftası 25-29 tarihleri arasında düzenlenen ve düzenlenecek olan etkinliklerle kutlanıyor.

Cumhuriyet Meydanında vatandaşlarla bir araya gelen Gezici Kütüphane hafta boyunca bu etkinliklere aktif olarak katılacak. Haftanın 2. Gününde Kütüphane tanıtımının yapıldığı Gezici Kütüphane genellikle kütüphanesi olmayan veya kitaplara ulaşamayan öğrenciler için tasarlandı.

Erzincan İl Halk Kütüphanesi Gezici Kütüphanesi aynı zamanda köy okullarına giderek oradaki öğrencilere ve vatandaşlara kitap okuma alışkanlığı kazandırıyor. Gezici Kütüphanede kitap temin etmek isteyen okuyucular ödünç alma sistemi ile kitaplarını rahatlıkla okuyup tekrar iade edebiliyor.

Gezici Kütüphanede toplam 5 bine yakın kitap bulunuyor. Aynı zamanda 2 adet bilgisayar ile internet ortamında da hizmet veriliyor. Ödünç sistemi de bu bilgisayarlar aracılığıyla yapılıyor. Erzincan İl Halk Kütüphanesi Gezici Kütüphanesi hafta içinde programlarına Karakaya köyü okulunda kitaplara ulaşamayan öğrencilere kitapları ulaştırarak devam edecek.