Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Anne Sütü ve Emzirme Danışmanlığı Hizmet İçi Eğitimi’’ verildi

Erzincan İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü Çocuk ve Ergen Sağlığı Daire Başkanlığı’nın yürütmekte olduğu ”Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları Programı” kapsamında eğitim verildi.

Erzincan İl Sağlık Müdürlüğü

Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü Çocuk ve Ergen Sağlığı Daire Başkanlığı’nın yürütmekte olduğu ”Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları Programı” kapsamında Erzincan İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri ÇEKÜS Biriminde görevli Ebe Mukaddes Sarıgül, Hemşire Fatma Tuzlukaya, Ebe Asel Fatma Utku, Ebe Nilay Yaşar, Diyetisyen Tuğba Özbay; Erzincan Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görev yapan Ebe Melek Gülakar ve Hemşire Gülten Çiftçi tarafından iki gün teorik ve yarım gün uygulamalı olmak üzere eğitim verildi.

Erzincan Mengücek Gazi Eğitim Araştırma Hastanesi, Özel Neon Hastanesi ve Toplum Sağlığı Merkezi çalışanlarına ‘’Anne Sütü ve Emzirme Danışmanlığı Hizmet İçi Eğitimi’’ verilmiş olup, katılım belgeleri katılımcılara takdim edildi.

Dünya Sağlık Örgütü’ nün önerdiği ve yürütülen programa göre “bebeklerin doğumdan hemen sonra emzirmeye başlatılması, ilk 6 ay sadece anne sütü verilmesi ve 6. aydan sonra uygun besinlerle beraber emzirmenin 2 yaş ve ötesine kadar devam ettirilmesi”  ve bu şekilde tüm bebeklerin yaşama sağlıklı başlaması amaçlanıyor.

Emzirmenin korunması ve desteklenmesi ile programın temelini oluşturan başarılı emzirmede 10 adım stratejisinin tüm sağlık kurum ve kuruluşlarında uygulanması ve devamının sağlanması, ayrıca beslenme bozukluklarının önlemesi yoluyla çocuklarda morbidite ve mortalite oranlarını düşürmek hedefleniyor.