Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yarım asırlık gelenek, dostluk turnuvası

Kemahlılar Sosyal Kültür ve Yardımlaşma Derneğinin düzenlediği 45. Kemah Köyleri Dostluk Turnuvası ve 24. Kemah Sultan Melik Spor ve Kültür Şenlikleri kutlama programı gerçekleştirildi.

Kemahlılar Sosyal Kültür ve

İstanbul’da başlayan ve Erzincan Kemah ilçesinde devam eden Kemahlılar Sosyal Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nin organize ettiği 45. Geleneksel Kemah Köyleri Dostluk Turnuvası İstanbul ayağından sonra Erzincan’da devam edecek olan final müsabakalarının açılış programı düzenlendi. 
Kemah meydanında düzenlenen açılış programına Erzincan Valisi Mehmet Makas, Erzincan Milletvekilleri Süleyman Karaman ve Mustafa Sarıgül, Kemah Kaymakamı Ümit Gürsançtı, Kemah Belediye başkanı Osman Kemal Aslan, EBYÜ rektörü Prof. Dr. Akın Levent, siyasi ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda Kemahlı iş insanı ve vatandaş katıldı.
Programın açılış konuşmasını yapan Kemah Köyleri Dostluk Turnuvası başkanı Zühtü Özberk ana hedeflerinin dostluk, kardeşlik, gönül birliği, gurbet ile sılanın buluşması, geçlere kültür ve ata diyarının tanıtılması, etik değerlerin gençlere aşılanması, sporun birleştirici ve kaynaştırıcı gücünü toplumsal faydaya kanalize etmek olduğunu söyledi. Bugün gerçekleştirdiğimiz eğlencenin ardından hafta sonun yapılacak olan final maçlarının karşılıklı anlayış, hoşgörü ve saygı-sevgi çerçevesinde yenilenin yeneni tebrik ederek tribünleri selamladığı, gönül birliği içerisinde kazasız, belasız ve özellikle cezasız geçmesini temenni ederek tüm hemşerilerimizin bayramını kutlarım” dedi.
1978 yılında ilki başlayan ve bugün 45’ncisinin düzenlendiği Kemah Köyleri Dostluk Turnuvasında günümüze kadar katkı sağlayan tüm eski başkan ve yöneticilerine teşekkür eden Kemahlılar Sosyal Kültür ve Yardımlaşma Derneği başkanı Hüseyin Çakmaktaş tüm katılımcıların bayramlarını kutladı.
Programda birer konuşma yapan EBYÜ rektörü Prof. Dr. Akın Levent, Kemah Belediye başkanı Osman Kemal Aslan, Kemah Kaymakamı Ümit Gürsançtı, Erzincan Milletvekilleri Süleyman Karaman ve Mustafa Sarıgül, organizasyonda emekleri geçenlere teşekkür ederek katılımcıların bayramını kutladılar.
Son olarak konuşmasını yapan Erzincan Valisi Mehmet Makas; Kemahlıların bu birlik ve beraberliğinin Türkiye’ye örnek olduğunu belirtti. Vali Mehmet Makas konuşmasının devamında,  yarım asra yakındır devam eden Kemah Köyleri Dostluk Turnuvasında yer alan spor kulüplerini tebrik ederek, şenliklerin ve turnuvanın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti. 
Konuşmaların ardından şenliklere katılım sağlayan Erzincan Valisi Mehmet Makas, Milletvekilleri Süleyman Karaman ve Mustafa Sarıgül’e günün anısına Kemah Belediye başkanı Osman Kemal Aslan tarafından bakır tabak hediye edildi.
45. Kemah Köyleri Dostluk Turnuvası ve 24. Kemah Sultan Melik Spor ve Kültür Şenlikleri; oynanacak olan futbol karşılaşmaları, düzenlenecek olan konser, yarışmalar, halk oyunları gösterileri ve piknik etkinlikleri ile 2 Temmuz Pazar gününe kadar devam edecek.