Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Vali Aydoğdu; Ahilik temelinde, kardeşlik, dürüstlük, ahlak, vefa ve erdem vardır

18-24 Eylül tarihleri arasında kutlanan Ahilik Haftası dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımlayan Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu; Ahilik, Türk İslam Kültürünün Anadolu’da vücut bulmuş en güzel ve yaşayan örneğidir” dedi.

18-24 Eylül tarihleri arasında

Vali Aydoğdu mesajında; Temelinde, kardeşlik, dürüstlük, ahlak, vefa ve erdem vardır. Bunlar ise sadece esnaflık ve ticaretin değil insanlığın da temelidir. Bu yönü ile ‘Ahilik’ sadece geçmişte uygulanmış, nostaljik bir uygulama değildir. İnsanlar var olduğu sürece devam edecek erdemli bir toplumsal harekettir.

Kaliteyi sadece ürünlerde aramaz. Davranışlarda da arar. Onun için de karakter eğitimi veren bir eğitim kuruluşu gibidir. Güven duygusunun tesisi ile toplumsal huzurun önemli bir dinamiğini oluşturur. Barış ve sevgi iklimine zarar veren hile, yalan, kıskançlık gibi duyguları içinde barındırmaz.

İşin ehline verilmesi, ehlince yapılmasını planlar. Bu büyük bir inceliktir. Böylelikle üretimde kalite yakalanmış olur. İslam İnancı ve Türk Kültüründen süzülmüş değerler manzumesinin adıdır ‘Ahilik’ Onun için de yüz yıllardır yaşatılmaya devam ediliyor.

Bu vesileyle, “Akıl ve ahlak ile çalışıp bizi geçen bizdendir” diyen Ahi Evran-ı Veli’yi rahmetle yad ediyor, başta esnaf ve sanatkarlarımız olmak üzere bu kadim geleneğe emek ve destek veren herkesin Ahilik Haftasını tebrik ediyorum” ifadelerine yer verildi.