Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Üzümlü 'de yaralar sarılıyor

Erzincan Üzümlü ilçesinde yüzyılın afeti olan sel felaketinde yaralar sarılmaya devam ediyor. 21-23-24 ve 26 dönem Erzincan milletvekili Sebahattin Karakelle, AK Parti Erzincan il başkanı Mehmet Cavit Şireci ile birlikte afet bölgesini ziyaret ettiler.

Erzincan Üzümlü ilçesinde yüzyılın

2 gün öce yağan dolu ve yağmurun ardından meydana gelen selde dereler taşarken merkezde bulunan Üzümlü halinde esnaf büyük zarar görmüştü.

İlk olarak zarar gören esnafı Üzümlü Belediye başkanı Ahmet Sazlı ile birlikte ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini ileten Karakelle ve Şireci, yaşanan afetin üzümlü tarihinde ilk olduğunu ve çok büyük olduğunu ifade ettiler.

Afetin büyük olduğu dere yatağının olduğu yeri gezen 26 dönem Erzincan milletvekili Sebahattin Karakelle ve AK Parti Erzincan il başkanı Mehmet Cavit açıklamalarda bulundu.

MAL KAYBI ÇOK AMA CAN KAYBIMIZ YOK

Afet bölgesini ziyarete geldiklerini ifade ederek konuşan 26. Dönem milletvekili Sebahattin Karakelle; “Tüm Üzümlülü hemşerilerime geçmiş olsun diyorum. Hakikaten çok büyük bir afet. Üzümlü ilçemizin tarihinde ilk defa böyle büyük bir sel afeti yaşanmış, çok şükür ki gelen mala gelmiş mal kaybı çok ama can kaybımız yok. Teselliyi buradan buluyoruz. Büyük geçmiş olsun. Devletimiz tüm imkanlarıyla burada. Afetin yaşandığı andan itibaren burada bulunan valimiz Hamza Aydoğdu’ya çok teşekkür ediyorum. Bütün ekipleri imkanları seferber etmiş. Ayrıca Milletvekillerimize, İl başkanımıza ve Üzümlü Belediye başkanımız Ahmet Sazlı ve ekibine çok emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.   Burada bizlerde gördük ki afetin boyutu gerçekten çok büyük. İnşallah bundan ders alacağız. Bir daha olmaz diye bir şey yok. Malumunuz küresel ısınmadan dolayı ülkemizin birçok bölgesinde de çok büyük seller geliyor. Buraya da gelmiş ama çok şükür DSİ bölgede Köprü yükseklikleri ve dere yatağı ıslahı ile ilgili projelendirme çalışmasını başlatmış, gerekenler ne ise yapılacaktır. Yapılan çalışmaların yakından takipçisi olacağız” dedi.

AFETİN YARALARI EN KISA SÜREDE SARILACAK

İlk günden itibaren afeti ve afet bölgesini ziyaret eden AK Parti Erzincan il başkanı Mehmet Cavit Şireci ise konuşmasında; Üzümlü ilçemiz 2 gün önce çok büyük bir afet yaşadı. Bunun yanında Günebakan, Geyikli, kilimli köyleri de afetten etkilendi. Tabi ki can kaybı olmamasına sevindik ama afet çok büyük bir afet, bizler afet olur olmaz buraya geldik. Yoğun yağmur ve dolu ile afetin geleceği belli olur olmaz Belediyemizce hemen uyarılar yapıldığı için can kaybının önüne geçildi. Afetin yaraları en kısa sürede sarılacak. Devletimiz tüm ekip ve ekipmanları ile burada. Her zaman söylüyoruz, cana gelmesin mala gelsin bu yaralar sarılır devletimiz büyük. Afetin yaşandığı andan itibaren burada bulunan destek olan Valimize, Milletvekilimize, başkanımıza çok teşekkür ediyorum, yöre halkımıza tekrardan geçmiş olsun diyorum” ifadelerine yer verdi.

DEVLETİMİZ HER ZAMAN HER YERDE OLDUĞU GİBİ İLÇEMİZE DE YARDIMA KOŞTU           

Yaşanan Afeti ile birlikte çalışmalara katılan ve afetin yaralarının sarılmasında çalışmalarını sürdüren Üzümlü İlçe Belediye Başkanı Ahmet Sazlı’ da yaptığı açıklamasında; İlçemizde daha önce hiç yaşanmamış, yüzyılın felaketi diyebileceğimiz bir felaket yaşadık. Yarım saat süren bir dolu ve ardından yağmur vesilesiyle bu afet gerçekleşti. Can kaybımız yok tek tesellimiz bu. Diğer noktada devletimiz her zaman her yerde olduğu gibi ilçemize de yardıma koştu. Valimiz her gün çalışmaları görmek ve incelemek üzere mutlaka geliyor.  Tüm araçlar ve kurumlarımız ile ilçemizde çalışıyoruz. Maddi anlamda çok büyük hasarlar oluştu. Bununda altında devletimizin destekleriyle kalkılacak. Yaşan afetin gerek esnafımıza, gerekse çevreye verdiği, dere kenarlarında ki iş yerleri, sosyal tesisler zarar gördü, hasara baktığımızda 150 milyon gibi. Derenin de ayrıca ıslahı gerekecek. Valimizin katkıları ile en kısa sürede ihale süreci başlatılacak” ifadelerini kullandı.

DEVLETİMİZ VAR GÜCÜYLE GELDİ, ÇALIŞTI

Üzümlü halinde 45 yıldır esnaflık yaptığını ifade eden Salim Doğan(65) Beklemediğimiz bir afet oldu ama yapacak bir şey yok. Devletimiz var gücüyle geldi, çalıştı. DSİ ’si, karayolları, Özel idaresi, Üzümlü belediyesi, diğer çerce belediyeler ve diğer kurumları ile geldiler çalıştılar. Burası tamamen çamurdu, tertemiz ettiler. Gereğinden fazlasını yaptılar. Hepsine teşekkür ediyoruz. Önemli olan geleceğe dair çalışmalar olacak. Bir daha yaşanmaması için derenin mutlaka ıslahı gerekecek” dedi.