Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

500 yataklı akıllı hastane modeliyle inşaatı tamamlanan Erzincan Devlet hastanesi açılış için gün sayıyor

2019 yılında yapımına başlanan ve geçici kabulünün Mayıs ayı sonunda yapılacak olan 500 yataklı akıllı hastane modeliyle inşaatı tamamlanan Erzincan Devlet hastanesi açılış için gün sayıyor.

2019 yılında yapımına başlanan

Hastane inşaatını basın mensupları ile gezerek yetkililerden son durum ile ilgili bilgi alan AK Parti Erzincan Milletvekili Süleyman Karaman hastanenin açılışını Eylül ayı gibi planladıklarını söyledi.

Erzincan’da bu yıl içerisinde hizmete girmesi planlanan 500 Yataklı Devlet Hastanesi açılış için gün sayıyor. Konuya ilişkin Ak Parti Erzincan Milletvekili Süleyman Karaman, basın açıklaması gerçekleştirdi.

HASTANE DOKUZ ŞİDDETİNDEKİ DEPREME DAYANIKLI OLARAK İNŞA EDİLDİ

Karaman, konuşmasında hastanenin çok kısa zamanda açılmasının gerekliliğini vurgulayarak, şu ifadelere yer verdi: “Erzincan için çok önemli olan hastanemizin yapımının devam ettiğini hatta tamamlandığını, bundan sonra da teşrifatının yapılarak çok kısa bir süre içinde açılması gerektiğini sizlerle paylaşmak istedik. Hastanemiz 43 bin metrekarelik bir alan üzerine inşa edildi. Toplam 140 bin metrekare kapalı alana sahip olan hastane, 3 bodrum kat, zemin kat ve 4 normal kattan oluşuyor. Hastanede 228 çift yataklı, 12 tek yataklı olmak üzere toplam 240 yatak yer alacak. Ayrıca 46 yoğun  bakım yatağı, 13 ameliyathane, 80 poliklinik odası, 574 kapalı ve 163 açık otopark bulunuyor. Ülkemizde depremle yaşamayı öğrenmek için bu hastaneye de deprem izolatörleri konuldu ve hastane dokuz şiddetindeki depreme dayanıklı olarak inşa edildi.”

 EN GEÇ EYLÜL YA DA EKİM AYLARINDA BU HASTANENİN AÇILIŞINI YAPMAK İSTİYORUZ

Gerekli teşrifat çalışmaları sonrası açılışının yapılacağını belirten Karaman, “Hastanenin geçici kabulü önümüzdeki Mayıs ayında gerçekleştirilecek. Hastanenin teşrifat çalışmalarının ve teknik donanımın tamamlanmasının ardından açılması için belirli bir süre öngörüyoruz. Teknolojisi daha güçlendirilmiş, yatakları daha konforlu ve hastalarımıza hizmeti daha konforlu verecek şekilde bir hastanemiz olacak. Acil girişleri olsun, servis girişleri olsun, hepsi planlandı. En geç eylül, ekim döneminde açacağız ve Erzincan’ımıza hizmet vermeye başlayacağız.” ifadelerine yer verdi.

İSTİHDAMA KATKI SAĞLIYOR

Bu sene Sağlık Bakanlığı’nın eleman ihtiyacı için alımlar yapılacak. Buraya da ihtiyacı olduğu kadar eleman tespit edip, hastanemizde çalışmak üzere Erzincan’ımıza da elemanlar alınacak. Bu projelerin önemi çok büyük çünkü istihdama katkı sağlıyor. Onun için hastanemize yeni elemanlar alacağız.”