Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Afetlerde Velilerimizle El Ele” Projesi eğitim etkinliği düzenlendi

MEB AKUB gönüllü ekipleri ve Erzincan AFAD işbirliğiyle “Afetlerde Velilerimizle El Ele Projesi” farklı okullarda düzenlenen etkinliklerle devam ediyor.

MEB AKUB gönüllü ekipleri

Proje İl Millî Eğitim Müdürlüğü işyeri sağlık ve güvenlik birimi bünyesindeki MEB AKUB gönüllü ekibiyle, Erzincan AFAD işbirliğiyle gerçekleştiriliyor. Bu projeyle velilere afet farkındalık, çök-kapan-tutun, tahliye, afet anında ve sonrasında okuldan nasıl öğrenci alınması gerektiği, acil toplanma alanları ve arama kurtarma malzemelerinin kullanımı hakkında bilgi veriliyor.

20 BİN VELİMİZE ULAŞMAYI HEDEFLİYORUZ

MEB AKUB üyesi Mustafa Karatepe, proje hakkında verdiği bilgide; “Gönüllü olarak okullarımızda afet farkındalık eğitimleri yapıyoruz. Bugünde burada Erzincan Anadolu Lisesinde “Velilerimizle El Ele” afetlere hazırlık projesi kapsamında velilerimizle bir eğitim gerçekleştirdik. Eğitimimiz 2023-2024 eğitim öğretim yılının ikinci dönemi ve 2024-2025 eğitim öğretim yılının tamamında devam edecek. 58 okulumuzda projemizi uygulayacağız. Bu proje ile 20 bin velimize ulaşmayı hedefliyoruz.

“Afetlerde Velilerimizle El Ele” Projesi eğitim etkinliği düzenlendi

Eğitim kapsamında velilerimize afet öncesinde, afet sırasında ve afet sonrasında bilinçli hareket tarzları konusunda eğitim veriyoruz. Aynı zamanda eğitimimizin içeriğinde ilk yardım eğitimi, afet sırasında oluşacak hasarlar ile ilgili bilgilerde veriyoruz. Bugün de Erzincan Anadolu Lisesinde velilerimize bu eğitimleri ekip üyelerimiz ile birlikte uygulamalı olarak gerçekleştirdik. Katılan üyelerimize ve velilerimize şükranlarımızı sunuyor ve afetsiz günler diliyoruz” dedi.

“Afetlerde Velilerimizle El Ele” Projesi eğitim etkinliği düzenlendi

Verilen eğitimlerden dolayı memnuniyetlerini ifade eden öğrenci ve velileri MEB AKUB gönüllü ekipleri ve Erzincan AFAD görevlilerine teşekkür ettiler. Program sonrasında veli ve öğrencilere konu ile ilgili el broşürleri dağıtıldı. Program toplu fotoğraf çekiminin ardından tamamlandı.

“Afetlerde Velilerimizle El Ele” Projesi eğitim etkinliği düzenlendi