Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Karganın elinden kurtardı sonra tedavi ettirdi

Erzincan’da kargaların saldırısına uğrayan yaralı ebabil kuşu, gazeteci M. Beşir Buyruk tarafından önce kargaların elinden kurtarıldı daha sonrasında ise veterinere götürülerek tedavi ettirildi

Erzincan'da kargaların saldırısına uğrayan

İşyerinin önünde kargaların yavru bir kuşa saldırıp yemek istediklerini görünce hemen olaya müdahale ettiğini söyleyen Beşir Buyruk, önce kargaları kovalayıp talihsiz hayvanı kurtardık ve akabinde küçük kuşun kendine gelmesi için parmaklarıyla hafif bir şekilde kalp masajı yaptık. Veterinere götürerek tedavisini yaptırdım. Ardından Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğünü arayarak kuşu teslim ettim” dedi.

Kuşu teslim almaya gelen Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü yetkilisi kuşun ender bulunan Ebabil kuşu olduğunu belirterek; Kuşu öncelikli olarak Kurumumuzun veterinerine tedavisini yaptıracağız. 3 gün kuşumuzu gözlem altında tutacağız ardından doğaya salacağız” dedi.

Ebabil kuşu ya da Apus apus, sağangiller familyasından gelen, 16 ile 17 santimetre boyunda, şehirler ve açık alanlarda yaşamakta olan, genelde kırlangıç ile karıştırılan bir kuş türüdür. Ebabil, genelde yalnızca üremek için yere inen ve bunun haricinde devamlı havada kalır. Açık alanlarda ve sıcak iklimlerde yaşamaktadırlar. Ebabil kuşlarının görme duyuları bir hayli gelişmiştir. Bundan dolayı gece karanlığının içinde bile metrelerce uzağı görebilmektedirler. Ebabil kuşları, uçarken aynı zamanda uyuyabilen nadir olan kuş türlerinden birisidir. Ebabil kuşunun, havada olduğu süre boyunca havada bulmuş olduğu böcek türlerini yiyerek bu şekilde beslendiği biliniyor.