Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Tekcan, Muhtarlık silah ruhsatı almak değildir. Geçim kapısı hiç değildir

Erzincan Köy ve Mahalle Muhtarları dernek başkanı ve Kazım Karabekir Mahallesi muhtarı Oğuz Tekcan muhtarlar ile ilgili olarak yapılan eleştirilere cevap vererek, Muhtarlık Silah Ruhsatı almak değildir. Geçim kapısı hiç değildir” dedi.

Erzincan Köy ve Mahalle

Tekcan sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamasında; “Muhtar yüreğini ortaya koyar, zamanından, sıhhatinden sağlığından, sosyal hayatından, aile hayatından fedakârlık ederek tüm samimiyeti ve tarafsızlığı ile mahalle halkına hizmet eder, mahallenin sorunlarını dile getirir Devletin kurumlarına bildirir ve çözüm üretir.

Muhtar vatandaştan gelen bireysel sorunlarla mutlaka ilgilenir, Ben bu konuyu anlamadım, benim ilgi alanıma girmiyor diyemez, sorun ne olursa olsun çare bulmak için mücadele eder.

Muhtar Gizli kalmak şartı ile mahallenin Fakirini – Fukarasını, Yetimini – Öksüzünü göz ardı edemez, dertlerine ortak olur, Yaşlısına hürmet eder, Hastasına hekim. Suçlusuna – Mağduruna Avukat olur.

Aslında Muhtar daha ziyade Kara gün dostudur. Yalnızca Mahallesindeki Afatta değil, Ulusal bir Felakette de en ön saftadır, Bugün olduğu gibi. PANDEMİ döneminin ilk günlerinden itibaren bugüne kadar dur durak demeden her gün sahadayız. Yaşlılara, hastalara hizmette, COVIT Hastalarını ziyarette, Esnafı Denetleme de, PANDEMİ nedeni ile işsiz kalan gençlere iş bulmakta,

Fakire, fukaraya ERZAK bulup taşımakta, Muhtarı zaman, saat mesai saati gözetmeksizin görev başında bulursunuz. Bu görevlerinden dolayı yoruldum diyen Muhtara Rastlayamazsınız.

PANDEMİ döneminde Onlarca Muhtarımız CORONA VİRÜS hastalığına yakalandı, karantinaya alındı, yakınları dâhil olmak üzere vefat edenler oldu. Bunların haberlerini basında göremezsiniz. Çünkü Muhtar bu durumdan dolayı ağlamaz, sızlamaz, reklam yapmaz. Muhtar ve ailesi sağlık açısından yüksek Risk altındadır. Yüreğini ortaya koyar, çalışmasını aksatmaz bunun için Prim almaz, Devlet ile pazarlık etmez.

Erzincan Köy ve Mahalle Muhtarları dernek başkanı ve Kazım Karabekir Mahallesi muhtarı Oğuz Tekcan, “Sizce PANDEMİ döneminin kahramanları kimler acaba diye sormayı ihmal etmedi.