Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sarıgül; "Verdiğiniz sözleri yerine getirin"

TBMM’de düzenlediği basın toplantısında Hükümete seslenen CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, “Emekliye “ekim ayını bekle, yılbaşını bekle” diyorlar. Emeklinin bekleyecek gücü kalmadı, ek zammı hemen yapın” dedi.

TBMM’de düzenlediği basın toplantısında

CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül mecliste yaptığı basın açıklamasında hükümetin verilen sözleri derhal yerine getirmesi uyarısında bulundu.

ÜÇ AYDIR ÖYLE BEKLİYORLAR

Seçimler biteli, üç ay oldu. Ülkeyi yönetenler, çalışanların, iş arayanların, emeklilerin, çiftçilerin, esnafın, gençlerin, kadınların yararına olacak bir karar almadılar. Cumhurbaşkanı siyaset yapıyor, muhalefeti suçluyor. Ne yapacaktınız da muhalefet karşı çıktı? Ne yapacaktınız da Kılıçdaroğlu engel oldu? TBMM tatil yapıyor, bakanlar seçim çalışması yapıyor. Türkiye üç aydır öyle bekliyor. Seçimden önce sözler verdiler, vaatlerde bulundular. Hiçbirini yerine getirmediler.

VERDİĞİNİZ ŞU SÖZLERİ YERİNE GETİRİN

Memurlara 3600 ek gösterge verecektiniz. BAĞ-KUR’da emekliliği 7 bin 200 güne indirecektiniz. Yeni evleneceklere evlilik kredisi verecektiniz. Ev hanımlarına emeklilik hakkı verecektiniz. Öğrencilere ücretsiz internet verecektiniz. Gençlere, cep telefonu ve bilgisayarda vergi muafiyeti sağlayacaktınız. Kamuda mülakatı kaldıracaktınız.

PİYASALARA, HALKA BİR GÜVEN VERİN

Enflasyonla mücadele için, faiz indirmek yetmez. Ekonominin can damarı güvendir ve hukukun üstünlüğüdür. Piyasalara, halka bu konuda bir güven verin.

En düşük memur maaşı 22 bin lira olacak dediniz.22 bin lira oldu ama büyükşehirlerde 15 bin liradan aşağı kiralık ev yok.22 bin lira maaşın yarısı kiraya gidecek, kalan maaşla memur nasıl geçinecek? Gelin buna bir çözüm bulun.

ÇOCUKLARA OKULDA BİR ÖĞÜN ÜCRETSİZ YEMEK VERİN

Okullar açılıyor, veliler kara kara düşünüyor. Velilerin okul masraflarını düşürmemiz lazım. Okul ihtiyaçlarında KDV’yi kaldırın. Ülkemizde karnı zil çalan, derse aç giren, bir çocuğun dahi olması ayıptır, günahtır. Çocuklara okulda bir öğün ücretsiz yemek verin. Bu yapılmayacak bir şey değil, ben bunu Şişli’de yaptım. 2023 yılında 45 bin öğretmen atandı, bunu 100 bin öğretmene tamamlayın.

En düşük öğretmen maaşını yoksulluk sınırının üzerine çıkarın. Öğretmenlerimize verilen eğitim ödeneğini bir maaş tutarına yükseltin.

EMEKLİ BEKLEYEMEZ EK ZAMMI HEMEN YAPIN

Emekli akşama ne yiyeceğini düşünüyor. Emekliye “ekim ayını bekle, yılbaşını bekle” diyorlar. Emeklinin bekleyecek gücü kalmadı, ek zammı hemen yapın.

EYT sorununu tam anlamıyla çözülebilmiş değilsiniz gelin bunu çözün.

Staj mağdurlarının sesini duyun.

Emniyet mensuplarının, çalışma koşullarını özlük haklarını iyileştirin.

Sözleşmeli vatan görevi olmaz. Uzman çavuşlara kadro verin.

İnfaz koruma memurlarını, emniyet hizmetleri sınıfına dahil edin.

Öğretmenevi, polisevi, hakim evi gibi kamu sosyal tesisleri çalışanlarını kadroya alın.

Kuryeliği tehlikeli meslek statüsüne alın.

Çekte hapis cezasını kaldırın, kaldırın ki esnaf borcunu ödesin.

Geçim kaynağı şoförlük olanlara ehliyet affı getirin.

TOPLUMSAL BARIŞ VE KARDEŞLİK HUKUKU AFFI ÇIKARIN

Cumhuriyetimizin 100. yılı şerefine toplumda bir af beklentisi var. Bu beklentiyi görmezden gelmeyin. Bir toplumsal barış ve kardeşlik hukuku affı çıkarın. Buradan TBMM’ne ve tüm Türkiye’ye bir kez daha sesleniyorum: Affet Türkiye diyorum.