Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sarıgül; “Kongrelerde çok aday çıkması, tartışmalı geçmesi partimizin kültür ve geleneğinde vardır”

4 Ekim’de yapılacak olan Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığı seçimleri öncesinde adaylar ile birlikte parti binasında açıklama yapan milletvekili Mustafa Sarıgül; Usulüne uygun ve eşit şartlarda yapılan bir yarışmayı kaybetmek kimseyi küçültmez. Önemli olan, yarışmanın eşit şartlar içinde olmasıdır” dedi.

4 Ekim’de yapılacak olan

Mevcut il başkanı Erdem Topçu’ teşekkür ederek konuşmasını yapan Milletvekili Sarıgül; 2 gün sonra CHP Erzincan il kongremizi yapacağız. Kongrede birbirinden değerli iki arkadaşımız yarışacak. Halen il başkanlığımızı yapan sevgili kardeşim, Erdem Topçu kişisel nedenlerle tekrar aday olmadı. Kararına saygı duyuyorum. Erdem kardeşim 10 ay görev yaptı ama bu 10 aya çok şey sığdırdı. Buradan kendisine ve yönetimine teşekkür ediyorum.

PARTİ İRADESİNE SAYGI GÖSTERMEK, MİLLET İRADESİNE SAYGI GÖSTERMEK DEMEKTİR

CHP il kongrelerinin bir yarışma biçiminde olmasının, anlam ve önemini bazı partilerin anlamadığını üzülerek gördüğünü söyleyen Milletvekili Sarıgül;  Kongrelerde çok aday çıkması, tartışmalı geçmesi partimizin kültür ve geleneğinde vardır.  Bu çok normaldir. Tartışmayı kavga sananlar demokrasiyi anlamayanlardır. Demokrasi çok seslilik demektir. Demokrasi tahammül rejimidir. CHP demokrasiyi içselleştirmiş bir partidir. CHP, kişilerin partisi değil, Kuvayı Milliyecilerin partisidir. Usulüne uygun ve eşit şartlarda yapılan bir yarışmayı kaybetmek kimseyi küçültmez. Önemli olan, yarışmanın eşit şartlar içinde olmasıdır. Her yarışın, bir kazananı bir de kaybedeni olacaktır. Bu bir hizmet yarışıdır. Yarışmanın neticesine herkesin rıza göstermesi gerekir. Aksi takdirde partimiz zaafa uğrar. Parti iradesine saygı göstermek, millet iradesine saygı göstermek demektir. Parti içi meselelerde parti menfaatini her şeyin üstünde tutmayı başarmamız lazım. Particilik bunu gerektirir.  CHP’li olmak bunu gerektirir. CHP’liler nerede siyaset yaptığını ve ne için siyaset yaptığını iyi bilirler. CHP, 100 yıllık bir gelenek,  100 yıllık bir tecrübe, 100 yıllık bir mücadeledir. Bizim mücadelemiz, hak mücadelesidir.  Bizim mücadelemiz ekmek mücadelesidir.  İster il başkanı, ister sandık görevlisi, ister milletvekili, ister parti üyesi ol, bu mücadele için yapılan her görev önemlidir ve şereflidir. Bugün bu görevi yaparsın yarın başka bir görevi yaparsın, önemli olan makam değil, önemli olan ne yaptığındır.

BEN KILIÇDAROĞLU’NUN, KAZANMASI İÇİN ÇALIŞIYORUM

Bugüne kadar, çok kongreye katıldığını belirterek konuşmasını sürdüren Sarıgül; Bazen ben aday oldum, bazen bir adaya destek verdim. Kongrelerde çok mücadele verdim. Bu mücadeleyi vermeseydim, bugün burada bulunamazdım. Siyaset mücadele ister. Siyasette ikram olmaz. İster il başkanlığına aday olun, ister genel başkanlığa aday olun, ne yapacağınızı anlatmanız lazım. Sadece hataları ortaya koymak başarı değildir. Siz söylemiştiniz, tamam,  siz itiraz etmiştiniz, ona da tamam ama siz, ne yapacaksınız? Nasıl yapacaksınız? Gelin bunları anlatın. Bugüne kadar CHP’nin söylemediği yeni ne söylüyorsunuz? Ne vaat ediyorsunuz? Bugüne kadar, CHP’ye oy vermeyen seçmen siz genel başkan olursanız, CHP’ye neden oy verecek? Bunun için ne yapacaksınız?  Nasıl yapacaksınız? Gelin bunları anlatın. Partiyi iyi yönetmeyi vaat ediyorsunuz. Partiyi iyi yönetmek, iktidar olmaya yetecek mi? Gelin bunları anlatın. Diğer partilere 35- 40 milletvekilini niye verdik diyerek öfkeyi örgütlemesi kolay. Siz bilmiyor musunuz? Neden verdik? Türkiye’yi cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminden çıkarmak için verdik. 50+1 oy oranını sağlamak için verdik. Sizinde bunu sağlamanız gerekmiyor mu? Bunu sağlamak için siz ne yapacaksınız? Kimse sizden bir şey istemeyecek mi? Neden Kılıçdaroğlu’na karşı çıkanlar, delegenin desteğini almak için çalışıyorlar ki bu gayet normal. Kılıçdaroğlu’nu destekleyenlerin delegenin desteğini almak için çalışmasından neden şikâyet ediyorlar? Bunu anlamadım.

Ben Kılıçdaroğlu’nun, kazanması için çalışıyorum. CHP örgütüne güveniyorum. Bana göre CHP örgütü, partide bir fetret dönemi başlatmaz. Yerel seçim öncesinde bir karışıklığa meydan vermez, Kılıçdaroğlu önderliğinde partiyi güvenli limana götürür. Delege bilir ki: CHP’ye sahip çıkmak, Türkiye’ye sahip çıkmaktır. Zaman CHP’ye ve Kılıçdaroğlu’na sahip çıkma zamanıdır” ifadelerini kullandı.

Milletvekili Sarıgül’ün konuşmasının ardından Çarşamba günü yapılacak olan CHP il başkanlığı seçiminde adaylıklarını açıklayan Özgür Yılmaz ve Yalçın Tanrıverdi, birer kısa konuşma yaparak kazanmalar halinde genel başkan Kılıçdaroğlu ve Milletvekili Mustafa Sarıgül ile birlikte siyaset yapacaklarını belirttiler.