Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sarıgül; “İliç’te yaşadığımız faciayı gündemden düşürmedim

İliç’te yaşanan maden faciası ile ilgili gelişmeler ve TBMM’ de kurulan araştırma komisyonu ile ilgili bilgi veren Cumhuriyet Halk Partisi Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, İliç yaşadığımız faciayı asla gündemden düşürmedim” dedi.

İliç’te yaşanan maden faciası

CHP Erzincan Milletvekili Sayın Mustafa Sarıgül, CHP Erzincan İl Başkanlığında İliç’te yaşanan maden faciasıyla ilgili gelişmeler ve TBMM’de kurulan araştırma komisyonu çalışmaları hakkında bir basın açıklaması yaptı.

GÜCÜMÜZÜ MİLLETİMİZ ADINA KULLANARAK SEBEPLERİ VE SORUMLULARI ORTAYA ÇIKARACAĞIZ

13 Şubat 2024 tarihinde can Erzincan’da bir felaket yaşadık. İliç altın madeninde 9 canımız göçük altında kaldı. Toprak altında kalan9 işçimizden, Uğur Yıldız’ın ve Adnan Keklik’in naşına ulaşabildik. Her iki evladımızı hak dünyaya yolcu ettik.

13 Şubat 2024 tarihinden başlayarak olayı sürekli yakından takip ettiğini belirten Milletvekili Sarıgül; TBMM Genel Kurulunda bu faciayla ilgili konuşmalar yaptım. Basın toplantıları düzenledim. İlgili bakanlara soru önergeleri verdim. Yaşadığımız faciayı gündemden düşürmedim.

TBMM’DE BU FACİAYI ARAŞTIRACAK BİR KOMİSYON KURULMASINA ÖN AYAK OLDUM

Komisyon üyeleri olarak ilk toplantımızı yaptık. Başkanlık divanında yer aldım.

Komisyon üyeleri olarak bu faciaya siyasi bir konu olarak değil vicdani bir konu olarak bakacağız. Bu sorumluluk içinde çalışacağız. Gücümüzü milletimiz adına kullanarak faciayı tüm yönleriyle araştıracağız.

BU FELAKETİN SEBEPLERİNİ VE SORUMLULARINI ORTAYA ÇIKARACAĞIZ

Böylesine bir felaketin tekrar olmaması için alınacak tedbirleri belirleyeceğiz. Yaptığımız çalışmaları rapor haline getirip TBMM Başkanlığına sunacağız. Bu rapor genel kurulda görüşülecek. Ben bir milletvekili olarak, bir can Erzincanlı olarak bu raporun gereğinin yerine getirilip getirilmediğini takip edeceğim” dedi.

Milletvekili Mustafa Sarıgül Parti binasında yaptığı açıklamanın ardından basın mensuplarının gündeme dair sorularını cevapladı.