Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sağlık çalışanları; 112 Acil Sağlık Hizmetleri ve İlk Yardım Haftasını kutladılar

1-7 Aralık tarihleri arasında kutlanan 112 Acil Sağlık Hizmetleri ve İlk Yardım Haftası dolayısıyla Erzincan Öz-Sağlık İş sendikası tarafından kutlama programı düzenlendi.

1-7 Aralık tarihleri arasında

Erzincan 112 il ambulans biriminde düzenlenen kutlama etkinliğine Erzincan İl Sağlık Müdürü Dr. Cihan Tekin, 112 İl Ambulans servisi Başhekimi Dr. Furkan Meral, Öz-Sağlık iş sendikası başkanı Metin Bulut ve 112 acil sağlık hizmetleri istasyonları çalışanları katıldı.

Etkinlik ile ilgili kısa bir bilgilendirmede bulunan Öz-Sağlık iş sendikası başkanı Metin Bulut, tüm sağlık çalışanlarının gününü kutlayarak, başarı temennisinde bulundu.  

GÖNÜLLÜLÜK ESASIYLA FEDAKÂRCA ÇALIŞARAK YAPIYORUZ

Ardından konuşmasını yapan Sağlık Hizmetleri biriminde paramedik olarak çalışan Semra Gazi acil sağlık hizmetleri haftasında bulunduklarını ifade ederek; sağlığın en fedakâr ve dışarıdan görünen kısmı 112. Bu işi maaş alarak yapıyoruz ama asıl gönüllülük esasıyla fedakarca çalışarak yapıyoruz. Her konumda her şartta bize ihtiyacı olanlara çağrı karşılığında giderek elimizden geldiğince hızlı, doğru müdahale ile elimizden geldiğince hastaneye ulaştırmaya çalışıyoruz. Bu mesleğin manevi boyutu bizim için çok önemli çünkü insanların en zor anlarında yanlarında olup hizmet alabilmeleri için hastanelere yetiştirmeye çalışıyoruz.

112’ de çalışan bütün arkadaşlarımızın yaptıkları işi fedakârca ve severe yapıyorlar. Çünkü yapamazsak bu iş insanı bir süre sonra yıpratıyor. 112 istasyonlarımızın hangisine giderseniz gidin çalışanlarımızın gerçekten bu mesleği severek, özverili ve isteyerek yapıyor. Bunun bir karşılığı yok. 112 sağlık hizmetleri biriminin bir çalışanı olarak bu kurumda çalışmaktan çok memnunuz, çok mutluyuz ve çok gururluyuz” dedi.

SAĞLIK HİZMETLERİ OLARAK 21 İSTASYONUMUZ BULUNUYOR

1-7 Aralık Acil Sağlık Hizmetleri haftası olarak tüm ülkemizde eş zamanlı olarak kutlanıyor. Bugün de 112 acil sağlık hizmetlerinde emek sarf eden mesai arkadaşlarımızla bir araya gelerek Acil sağlık hizmetleri haftasını kutlamak istedik. Erzincan olarak baktığımızda sağlık hizmetleri olarak 21 istasyonumuzun olduğunu görüyoruz. 7 istasyonumuz Erzincan merkezde hizmet veriyor. Diğer istasyonlarımız da ilçelerimizde faal olarak hizmet verdiğini söylemek istiyorum. Bu kapsamda baktığımızda yıllık 40 bin civarında vakamızın olduğunu, bunun gün 100 civarında vaka olduğunu görüyoruz. Ayrıca sevk oranlarına da baktığımız da, vakaya ulaşım oranına baktığımızda yüzde 90’ın üzerinde ilk 10 dakikada ilk 30 dakikada da kırsal kesimde ulaşımımızın olduğunu görüyoruz.

ERZİNCAN BÖLGENİN EN AZ SEVKİNE SAHİP İL

112 acil sağlık hizmetleri olarak sağlık hizmetlerini bir bütün olarak değerlendirdiğimizde Erzincan olarak bölgenin en az sevkine sahip il olduğumuzu söylemek istiyorum. Buda hasta sayılarımıza baktığımızda 439 ile gerçekten çok düşük bir oran olduğunu görüyoruz. Erzincan’ın bu kapsamda Sağlık hizmetleri olarak kendi kendilerine yeten bir olduğunu, çevre illerimize de hitap ettiğimizi söyleyebilirim. Sağlık hizmetlerinde görev yapan tüm arkadaşlarımızın acil sağlık hizmetleri haftasını kutluyorum. Sağlıklı ve huzur dolu bir ömür diliyorum” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Erzincan İl Sağlık Müdürü Dr. Cihan Tekin ve beraberinde 112 acil sağlık çalışanları pasta kesti ve günün anısına toplu fotoğraf çekimi yapıldı.